Hlavní obsah

O volejbalový titul se utkají hráčky Olympu a Brna

PRAHA

Ve finále extraligy volejbalistek se utkají pražský klub Olymp a obhájkyně titulu z Brna. Obsazení je tak stejné jako v letech 2002 až 2004, kdy trvalo brněnské kralování. Oba favorité ve středu využili hned první šanci ukončit semifinálové série, když Olymp vyhrál v hale pražského rivala Slavie 3:2 a Brno i do třetice zdolalo Přerov 3:0.

Článek

Série o titul hraná na tři vítězství začne 18. dubna v hale brněnských mistryň.

Olymp se v play-off mohl opřít o všechny své opory v čele s Havlíčkovou, zatímco slávistky se potýkaly s marodkou. Záda omezovala největší údernou sílu Havelkovou, zdravotní problémy měly i Jonášová a ve středu také Adlerová. Po sobotním debaklu na Olympu pomohla pozvednout tým z Edenu druhá nahrávačka Vobrová, ale hráčky Olympu kráčely jistě za postupem.

"Dnešní utkání bylo z celé série nejtěžší. Jsem strašně rád, že jsme ho zvládli a celou sérii vyhráli v poměru 3:0," řekl na tiskové konferenci hostující trenér Stanislav Mitáč. "Soupeř byl lepší, hlavně na přihrávce a v poli. Naše bojovnost tentokrát na všechno nestačila," zhodnotil kouč poražené Slavie Jiří Zach.

Brněnské mistryně byly v sérii s nečekaným semifinalistou Přerovem jasným favoritem a tento úkol suverénně zvládly. "Potvrdili jsme roli favorita a pouze ve třetím setu polevili na podání a v útoku," uvedl kouč Miroslav Čada, který ke všem posledním úspěchům brněnský klub dovedl.

Své jisté už mají i volejbalistky Frýdku-Místku, které po zklamání z nevydařeného čtvrtfinále s Přerovem obsadily páté místo. Na nejslabší tým soutěže Liberec jim stačil nejkratší možný čas, severočeský tým nyní čekají boje o záchranu. Kdo bude jeho soupeřem, bude jasné nejdříve v sobotu, neboť Ostrava ve srředu vrátila Olomouci dvě pětisetové porážky a vynutila si čtvrtý zápas.

Výsledky:
Semifinále:
Brno - Přerov 3:0 (20, 16, 20)
Rozhodčí: Krsek, Renčín. Čas: 73 min. Diváci: 100. Konečný stav série: 3:0.
Slavia Praha - Olymp Praha 2:3 (-15, 19, -19, 16, -9)
Rozhodčí: Pejpal, Švejda. Čas: 103 min. Diváci: 250. Konečný stav série: 0:3.
O 5.-8. místo:
Frýdek-Místek - Liberec 3:0 (19, 13, 18)
Rozhodčí: Pecháček, Pavelek. Čas: 62 min. Diváci: 100. Konečný stav série: 3:0.
Ostrava - Olomouc 3:2 (-18, 14, -18, 19, 6)
Rozhodčí: Kovář, Blažek. Čas: 116 min. Diváci: 232. Stav série: 1:2.

Reklama