Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu vybojovali v NBA už 60. vítězství v sezóně

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu slavili jubilejní šedesáté vítězství v této sezóně NBA. Nejlepší tým ligy uspěl po šesti výhrách na palubovkách soupeřů i v prvním utkání po návratu domů, když ve středu porazil 105:103 Milwaukee.

Článek

Mavericks vyhráli i bez opory Dirka Nowitzkého, který si v prvním poločase poranil kotník, a vyrovnali klubový rekord v počtu výher v sezoně. Hranice 60 vítězství dosáhli potřetí za posledních pět ročníků, ve zbývajících 11 zápasech nyní mohou maximum vylepšit.

"Šedesát výher už něco znamená, zvlášť potom, jak jsme do téhle sezóny vstoupili," připomněl kouč Avery Johnson, že Dallas se první výhry v ročníku dočkal až v pátém zápase. Od té doby už ale prohrál jen šestkrát. "A dnešní zápas mohl být další, ale hráči to odmítli," pochvaloval si kouč bojovnost svěřenců, kteří se vyrovnali se ztrátou německé hvězdy i tragickou střelbou šestek v závěru, když v poslední půlminutě minuli čtyři ze šesti.

Dallas sice suverénně vede ligu, ale stále ještě nemá matematicky zajištěné prvenství v Jihozápadní divizi, naopak Severozápad už s předstihem opanoval Utah. Po výhře 108:102 nad Minnesotou si "Jazzmani" zajistili dílčí titul, který byl dárkem pro trenéra Jerryho Sloana k 65. narozeninám. "Vyhrát divizi je pěkné, ale snad to tímhle neskončí," přál si Sloan, jehož týmu nahrála i prohra Denveru 97:100 se Seattlem.

Fantastickým střeleckým pokusem z čáry trestného hodu na vlastní polovině hřiště ozdobil ve středu svůj návrat do sestavy Washingtonu Caron Butler. Tříbodový koš účastníka Utkání hvězd na úplném konci třetí čtvrtiny znamenal nakonec i rozdíl mezi Wizards a hosty z Philadelphie. Butler, který vynechal šest zápasů a Washington v nich přišel o vedení v Jihovýchodní divizi, přispěl k výhře 111:108 i návratu do čela tabulky 21 body.

Výsledky středečních zápasů NBA
Toronto - Miami 96:83, Washington - Philadelphia 111:108, Charlotte - Atlanta 101:87, Boston - Orlando 105:96, New Jersey - Indiana 118:94, LA Clippers - Houston 87:92, San Antonio - New Orleans 92:88, Dallas - Milwaukee 105:103, Denver - Seattle 97:100, Utah - Minnesota 108:102, New York - Cleveland 97:93.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články