Hlavní obsah

James přivedl v Chicagu Cleveland k výhře v prodloužení

LeBron James byl strůjcem sobotního vítězství basketbalistů Clevelandu 112:108 v Chicagu, kterým Cavaliers ukončili čtyřzápasovou sérii výher soupeře. Rozhodnutí v duelu týmů s druhou a třetí nejlepší bilancí ve Východní konferenci padlo ale až v prodloužení, ve kterém James nastřílel sedm ze svých 39 bodů. Jen o dva méně si v zápase připsal domácí Ben Gordon.

Článek

Zápas byl za současné situace v podstatě generálkou na první kolo play-off, ve kterém by se mohly oba týmy utkat. Navíc je v sázce výhoda domácího prostředí pro vyřazovací fázi a naděje na něj si upevnili Cavaliers. "Ten zápas měl opravdu náboj play-off. Říkal jsem to už před začátkem a věděli jsme to všichni. My ukázali lepší mentální sílu a zvládli to," řekl James.

Prodloužení se hrálo i v Oklahomě, kde domácí hráči New Orleans porazili New York Knicks 103:94. Oba týmy stále chovají naděje na účast ve vyřazovacích bojích, hostům v sobotu pohasly především proto, že v nastavení dokázali dát jen jeden koš z pole.

Reálnější vyhlídky než oba soupeři mají Los Angeles Clippers. Po vítězství 99:86 nad Portlandem, oslabeným o zraněného nejlepšího střelce Zacha Randolpha, jsou v Západní konferenci sedmí těsně před Denverem. Podobně je na tom ve Východní konferenci New Jersey, které porazilo Philadelphii 86:82 a dělí se o sedmé místo s Orlandem, zatímco šance Sixers jsou už spíše teoretické.

Výsledky:
Chicago - Cleveland 108:112 po prodl., Portland - LA Clippers 86:99, New Orleans - New York 103:94 po prodl., New Jersey - Philadelphia 86:82.

Reklama