Hlavní obsah

Volejbalisté Friedrichshafenu se dvěma Čechy vyhráli Ligu mistrů

MOSKVA

Lukáš Ticháček a Jiří Polanský se stali dalšími českými volejbalisty, kteří vyhráli Ligu mistrů. V jejím finále totiž v neděli německý Friedrichshafen dokonal senzaci, když v Moskvě porazil francouzské Tours. Ticháček jako druhý nahrávač sledoval vítězství 3:1 z lavičky náhradníků a na hřiště se nedostal, libero Polanský se stále zotavuje po operaci zad.

Článek

Oba Češi se tak hned během premiérové sezony ve Friedrichshafenu dočkali nejcennější klubové trofeje. Německý tým, s nímž v základní skupině dvakrát svedli vyrovnanou bitvu a shodně prohráli 2:3 čeští mistři z Ostravy, na trůnu vystřídal italské Treviso. V jeho dresu se loni radoval Jiří Král.

Jako první čeští volejbalisté Ligu mistrů vyhráli v roce 2001 s Paříží Jiří Novák a Marek Pakosta, ti tehdy na rozdíl od svých následovníků tvořili osu úspěšného týmu.

Friedrichshafen si cestu za historickým úspěchem proklestil přes dva italské favority - ve čtvrtfinále vyřadil Treviso a v sobotním semifinále Maceratu. Dnes zastínil i předloňského šampióna soutěže Tours, když po malém výpadku ztratil jen třetí set.

Individuální ceny si odnesli z vítězného týmu univerzál Jochen Schöps jako nejužitečnější hráč Final Four, Polanského náhradník, teprve osmnáctiletý Markus Steuerwald, jako nejlepší libero a také Slovák Lukáš Diviš za nejlepší přihrávku. Macerata jako největší favorit odjela bez medaile, duel o bronz prohrála s domácím Dynamem 0:3.

O 3. místo:
Dynamo Moskva - Macerata 3:0 (18, 23, 18).
Finále:
Friedrichshafen - Tours 3:1 (20, 24, -23, 19).

Reklama

Související témata: