Hlavní obsah

Ming a Chris jsou v NBA hvězdami týdne, Bryant ovládl celý měsíc

Pivot Houstonu Jao Ming a křídelní hráč Toronta Chris Bosh získali od vedení NBA tradiční ocenění pro nejlepší hráče uplynulého týdne v zámořské lize. Hodnocení výkonů za celý minulý měsíc vyznělo pro LeBrona Jamese z Clevelandu a Kobeho Bryanta z Los Angeles Lakers, který především díky sérii "padesátibodových" zápasů získal trofej už podruhé v sezóně.

Článek

Jao Ming ovládl v Západní konferenci týdenní hodnocení rovněž podruhé v ročníku, předtím se ale radoval už zkraje NBA dávno před svým zraněním, které jej na dlouho vyřadilo ze hry. Od návratu 3. března je už ale zpět ve formě a v uplynulých sedmi dnech dosáhl ve čtyřech utkáních průměrně 30 bodů a 12,5 bloku na zápas.

Bosh přispěl s bilancí 22,3 bodu a 14,8 doskoku ve čtyřech zápasech rovněž ke třem vítězstvím svého týmu, který navíc i díky němu poprvé po pěti letech slaví postup do play off.

Bryant neměl v březnu na palubovkách NBA konkurenci a dokonce přesáhl hranici 40 bodů na zápas (40,4). Ve sledovaném období se stal teprve druhým hráčem v historii, který nastřílel ve čtyřech zápasech za sebou 50 a více bodů, jen legendární Wilt Chamberlain takových zaznamenal sedm.

Proti Portlandu se Bryant zaskvěl 65 body, Memphisu jich dal 60, jen ve třech ze 13 zápasů se nedostal na alespoň na 30 bodů a nikdy nedal méně než 23. Jamesův střelecký průměr činil v březnu 30,3 bodu.

Reklama