Hlavní obsah

Tým házenkářů na pražský turnaj tvoří až na dvě výjimky krajánci

PRAHA

Pouze dva házenkáře z domácí nejvyšší soutěže extraligy nominoval trenér Pavel Pauza na silně obsazený Turnaj České televize, který se za účasti Ruska, Srbska a Švýcarska uskuteční od pátku do neděle v Praze. Vedle karvinského Ondřeje Zdráhaly a Jiřího Motla z Lovosic se v národním týmu připravuje devět krajánků z německých a pět z francouzských klubů.

Článek

Reprezentační výběr se sešel již v pondělí a z původní nominace na poslední chvíli vypadl Michal Brůna, kterého neuvolnil jeho německý zaměstnavatel klub Stralsund. Nejvíce zástupců má v kádru jiný německý celek Nordhorn, z něhož přijeli Jan Filip, Daniel Kubeš a také nováček Pavel Mičkal.

Čtyři zápasy turnaje se odehrají v hale Sparty na Letné, ale souboje domácího celku s Ruskem a Švýcarska se Srbskem bude v sobotu hostit Sazka Aréna.

Nominace
Brankáři: Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Martin Galia (Göppingen/Něm.).
Hráči do pole: Ondřej Zdráhala (HSC Karviná), Karel Nocar (Chambéry/Fr.), Petr Hrubý (Melsungen/Něm.), Filip Jícha (Lemgo/Něm.), Jan Filip, Daniel Kubeš, Pavel Mičkal (všichni Nordhorn/Něm.), Jiří Hynek (Minden/Něm.), Lukáš Buchta, Jiří Vítek (oba Istres/Fr.), David Juříček, Jan Sobol (oba Montpellier/Fr.), Pavel Horák (Ahlen/Něm.), Jiří Motl (Lovosice).

Reklama