Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy neobhájí titul, vyřadilo je Brno

BRNO

Volejbalisté DHL Ostrava neobhájí domácí titul. Ve středečním čtvrtém čtvrtfinálovém utkání prohrál mistrovský celek s domácím JMP Brno pětisetovou bitvu 2:3 a z postupu do semifinále se po vítězství 3:1 na zápasy radují Brňané. Ostravané ve středu sice vedli 2:1 na sety, v závěru ale nestačili nadšenému a bojovnému výkonu domácího týmu.

Foto: FIVB

Ilustrační foto

Článek

V úvodu prvního setu drželi Brňané se svým soupeřem krok do stavu 7:8, než se jejich hra rozpadla do série chyb a nepřesností. Hostům se při přesném podání Američana Burrowa podařila bodová šňůra 8:1. Většinu útočných akcí připravoval přesně nahrávající Zaťko smečaři Konečnému. Nervózní Brňané nedokázali přesněji zaútočit, jejich ofenziva se rozbíjela o důraznou obranu soupeře na síti. Jedenáctibodový náskok dokázala Ostrava za 22 minut proměnit v zisk úvodní sady.

Do druhého setu vstoupili Brňané mnohem jistěji. Blokař Hroch jistil obranu na síti, výrazně se zlepšil nahrávač Haník, jenž nejčastěji spolupracoval s důrazně smečujícím Hrazdírou. Jenže za stavu 17:13 se na domácí tým dostavila chvilková krize a Ostrava rychle srovnala krok. V dramatické koncovce odvrátili Brňané tři setboly soupeře a sami proměnili osmý.

Ve třetí sadě se hrál vyrovnaný volejbal do stavu 12:12. Pak ale drobné chyby domácích stačily trpělivým ostravským volejbalistům ke zvýšení náskoku a zisku třetí sady. Úspěch ale překvapivě hosty neuklidnil, naopak ve čtvrtém setu zcela vypadli z role. Domácí trenér Vlk zařadil místo Haníka nahrávače Nováka, kombinační akce Brna dostaly nápad i přesnost a favorizovaný soupeř znervózněl a očividně se trápil.

V rozhodujícím tiebreaku se Ostravané vzchopili a vedli ještě 10:8. V bouřlivém prostředí se ale domácí volejbalisté vypjali k mimořádně bojovné koncovce a poněkud chladně hrající obhájci titulu jim nedokázali vzdorovat.

Výsledek:
JMP Brno - DHL Ostrava 3:2 (-15, 32, -18, 17, 11).
Rozhodčí: Pecháček a Blažek. Diváci: 800. Konečný stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: