Hlavní obsah

Denver připravil v NBA Dallas o možnost rekordního zápisu

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu přišli o možnost stát se druhým týmem v historii NBA, jenž absolvuje základní část se 70 vyhranými zápasy. Mavericks utrpěli třináctou porážku v sezóně překvapivě na palubovce Denveru, který díky mimořádnému defenzivnímu výkonu nejlepší mužstvo ligy porazil 75:71.

Článek

Hrdinou posledních okamžiků byl Carmelo Anthony. Po ideální přihrávce pod košem nejprve zlomil vyrovnaný stav, pak vypíchl míč soupeři a nečekanou výhru domácích korunoval dvěma trestnými hody. "K dnešní obraně se určitě (trenér) George Karl bude vracet pokaždé, když nebudeme bránit podle jeho představ," konstatoval Anthony, autor 23 bodů.

Podle kanonýra Dallasu Dirka Nowitzkého mají Texasané v hlavách už boje o titul. "Nesmíme tolik myslet na play-off, ale naopak zbývající zápasy dlouhodobé části využít k tomu, abychom našli ideální rytmus a dodali si sebevědomí," nabádal Němec, který předchozí zápas vynechal po nevolnosti z jídla.

S 22 body a jedenácti doskoky byl Nowitzki opět nejproduktivnějším hráčem Mavericks, kteří však přišli o druhého nejlepšího střelce Joshe Howarda, jenž odkulhal už v první čtvrtině. Po utkání ale ujistil, že kotník je v pořádku a nucená pauza mu nehrozí.

Bryant se zaskvěl šestačtyřiceti body

Zatímco v Denveru příliš bodů nepadlo, ofenzivní kouzla naopak předvedl kanonýr Kobe Bryant z Lakers, jenž v duelu v Seattlu zaostal pouze čtyři body za padesátibodovou hranicí. Vydatně mu pomáhali hráči z lavičky, kteří se postarali o úctyhodných 33 bodů a hosté z Los Angeles vyhráli 112:109.

"Ve druhém poločase nám náhradníci strašně pomohli. To je přesně to, co potřebujeme - týmový výkon," prohlásil pochvalně Bryant, který měl už v polovině utkání na kontě 31 bodů. Přes hranici čtyřicítky se dostal pošestnácté v sezoně. Lakers ani Denver ještě nemají jisté play-off, ale nemělo by jim uniknout.

Po pátečním programu zůstalo deset jistých týmů, které se budou prát o titul, zbývajících šest míst je stále volných. Titulem šampiona divize se mohou nově chlubit basketbalisté Toronta, kteří si prvenství v atlantické skupině pojistili výhrou ve Philadelfii 94:85.

Výsledky:
Philadelphia - Toronto 85:94, Charlotte - Indiana 102:112, Boston - Miami 85:88, New York - Minnesota 94:99, Atlanta - Milwaukee 115:102, Washington - Cleveland 94:99, Seattle - LA Lakers 109:112, New Orleans - Phoenix 95:103, Chicago - New Jersey 105:74, Houston - Portland 78:85, Sacramento - Utah 107:103, Denver - Dallas 75:71, Memphis - Golden State 104:116.

Reklama