Hlavní obsah

Brankář Galia se stal poprvé nejlepším házenkářem roku

PRAHA

Brankář reprezentačního týmu a bundesligového Göppingenu Martin Galia byl v sobotu vyhlášen nejlepším českým házenkářem za rok 2006. Na pomyslném trůnu vystřídal hráče francouzského Montpellieru Davida Juříčka, který po dvouletém kralování skončil na čtvrtém místě. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v Sazka Areně v Praze před zápasem českého týmu s Ruskem v rámci mezinárodního turnaje České televize.

Článek

Na druhém místě skončil druhý nejlepší střelec letošního mistrovství světa v Německu Filip Jícha, hájící barvy dalšího bundesligového celku Lemgo. Třetí místo obsadil Jan Filip, hrající rovněž v Německu za Nordhorn.

V elitní desítce jsou pouze hráči působící v zahraničí: sedm z německé bundesligy a tři z Francie. Galia se nejlepším házenkářem České republiky stal poprvé v historii. V roce 2003 skončil druhý za Filipem, v posledních pěti letech se pokaždé dostal do ideální sestavy.

Součástí slavnostního vyhlášení bylo i rozloučení s pětatřicetiletým Petrem Házlem, který ukončil svoji šestnáctiletou reprezentační kariéru.

Pořadí:
1. Galia (Göppingen/Něm.), 2. Jícha (Lemgo/Něm.), 3. Filip (Nordhorn/Něm.), 4. Juříček (Montpellier/Fr.), 5. Nocar (Chambéry/Fr.), 6. Házl (Melsungen/Něm.), 7. Kubeš (Nordhorn/Něm.), 8. Hrubý (Melsungen/Něm.), 9. Vítek (Istres/Fr.), 10. Štochl (Füchse Berlín/Něm.).

Reklama