Hlavní obsah

Spoluhráči Carter s Kiddem zaznamenali triple double

NEW YORK

Basketbalisté Vince Carter a Jason Kidd se stali prvními spoluhráči po 18 letech, kterým se v jednom utkání NBA podařilo zároveň zaznamenat ceněný triple double. Při sobotním vítězství New Jersey nad Washingtonem napodobili výkon slavných Michaela Jordana a Scottieho Pippena, kteří v jednom zápase dosáhli ve třech statistických ukazatelích dvouciferných čísel v lednu 1989 za jedinečné éry Chicaga Bulls.

Článek

Carter se v sobotu zaskvěl 46 body, osobním rekordem v podobě 16 doskoků a přidal 10 asistencí, Kidd zaznamenal 10 bodů, 16 doskočených míčů a 18 finálních přihrávek. Nets zvítězili po prodloužení 120:114.

Po zápase Carter odmítl srovnání s bývalými hvězdami Chicaga. "Ti dva jsou nepřemožitelní, ale jsme v hezké společnosti," řekl basketbalista, který na triple double dosáhl potřetí v kariéře. Kidd jich má na kontě už 86. Oba navíc skvěle doplňoval Richard Jefferson, který šesti trojkami přispěl ke klubovému rekordu Nets v podobě 17 úspěšných tříbodových košů.

Na straně Washingtonu byl při absenci zraněných hvězd Gilberta Arenase a Carona Butlera tahounem Antawn Jamison. Dal 37 bodů a jeho trojka sekundu před koncem znamenala prodloužení, ale k ukončení série čtyř porážek jeho výkon nevedl. I tak by ale Washington neměl přijít o play-off.

Hráči New Yorku Knicks uhájili teoretickou šanci na play-off

Do vyřazovací části už jen teoreticky nevstoupí v pozici vítěze základní části Dallas. Po dnešní výhře nad Portlandem 86:74 mu k tomu stačí vyhrát jediný zápas, nebo i prohra pronásledovatelů z Phoenixu.

Dallas šetřil Dirka Nowitzkého, na kterém jsou stále ještě znát následky po otravě z rybího jídla. Za 26 minut hry dal 11 bodů. "Teď je hlavní, abych byl fit do začátku play-off. A do toho zbývají ještě dva týdny času," řekl německý basketbalista.

Ve Východní konferenci uhájili teoretické šance na play-off hráči New Yorku Knicks, a to díky Eddiemu Currymu. Hostující pivot poslal v Milwaukee svojí první trojkou v sezóně zápas do prodloužení, a sice v momentě, kdy se rozezněl závěrečný klakson. Knicks se pak radovali z výhry 118:113, Curry k ní přispěl celkem 43 body. Dalších 34 přidal Nate Robinson.

Výsledky:
Orlando - Memphis 116:89, Indiana - Boston 105:98, New Jersey - Washington 120:114 po prodl., San Antonio - Golden State 112:99, LA Clippers - Denver 93:96, Milwaukee - New York 113:118 po prodl., Dallas - Portland 86:74, Utah - Seattle 103:106, Minnesota - New Orleans 94:96.

Reklama