Hlavní obsah

McGrady i s bolavými zády nastřílel v NBA 40 bodů

NEW YORK

Ani potíže se zády nezabránily Tracymu McGradymu ve skvělém výkonu v nedělním utkání NBA, v němž dovedl basketbalisty Houstonu 40 body k výhře v Sacramentu 112:106. K výborné střelbě navíc přidal deset asistencí a osm doskoků.

Článek

McGrady vynechal stejně jako Jao Ming, jenž má totožné problémy, předchozí zápas, ale v Sacramentu oba nastoupili, aby se dostali zpět do rytmu před play-off. Čínský pivot přispěl k výhře 18 body. "Musíme se zase rozjet. Nesmíme čekat moc dlouho, chceme v play-off šlapat," řekl McGrady.

V sestavě Miami se po 23 zápasech objevil Dwyane Wade, ale návrat po zranění ramene mu pokazili hráči Charlotte, kteří na Floridě zvítězili 111:103. Porážka zkomplikovala obhájcům titulu boj o výhodu domácího prostředí na úvod play-off.

"Je fajn být zpátky, ale člověk chce vždycky vyhrát. Vrátil jsem se, občas to vypadalo dobře a občas ne," konstatoval Wade, jenž dal za 27 minut 12 bodů. Miami tak ztratilo ve stíhání Toronta, které okupuje druhé místo ve Východní konferenci.

Lakers před play-off ztrácejí dech 

Kanadský klub si pojistil svou pozici vítězstvím 103:89 nad Chicagem, k němuž přispěl osobním střeleckým maximem v podobě 27 bodů Anthony Parker. Toronto vyhrálo 28. domácí zápas v sezóně, čímž vytvořilo klubový rekord. "Byla to cenná výhra. Můžeme se s nimi potkat v play-off, chtěli jsme ukázat, že si hájíme domácí hřiště," uvedl Chris Bosh, autor 22 bodů.

Závěr základní části nezastihl v ideální formě Los Angeles Lakers, kteří utrpěli s Phoenixem pátou porážku v posledních sedmi zápasech. Druhý nejlepší tým ligy dovedli k výhře autor 25 bodů Steve Nash a Raja Bell, jenž si dokonale spravil chuť po předchozí střelecké mizérii v duelu s New Orleansem, v kterém minul všech deset tříbodových pokusů. Tentokrát naopak všech šest trojek proměnil. "Jsou to pro mě dva rekordy," řekl se smíchem Bell, jenž se navíc podílel na bránění Kobeho Bryanta. Nejlepší střelec NBA dal 34 bodů.

Basketbalisté Detroitu uhlídali LeBrona Jamese, kterým jim před měsícem nastřílel 41 bodů, a porazili Cleveland 87:82. Dvaadvacetiletá hvězda dala tentokrát jen 20 bodů. "Minule jsme v tom nechali Taye (Prince) samotného," uvedl Richard Hamilton. V neděli domácí Jamese důsledně zdvojovali a výsledek se dostavil. Detroit se díky výhře přiblížil vítězství ve Východní konferenci.

Výsledky:
Detroit - Cleveland 87:82, LA Lakers - Phoenix 107:115, Sacramento - Houston 106:112, Miami - Charlotte 103:111 po prodl., Philadelphia - Atlanta 109:104 po prodl., Toronto - Chicago 103:89.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články