Hlavní obsah

Belgie - Slovinsko 72:67Belgické basketbalistky přešly přes Slovinsko do čtvrtfinále ME

Bělehrad
Aktualizováno

Belgické basketbalistky vydřely postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Nad Slovinskem zvítězily obhájkyně bronzových medailí 72:67 a ve čtvrtek nastoupí proti Francii, která získala předloni na kontinentálním šampionátu v České republice stříbro. Úřadující mistryně Evropy Španělky budou hrát s Ruskem, které dnes zdolalo Itálii 63:54.

Článek

Belgičankám se příliš nedařilo už v základní skupině, v níž po úvodní výhře nad Ruskem podlehly Bělorusku a Srbsku. Ani v dnešním utkání v Bělehradě se jim dlouho nevedlo, v úvodu druhé čtvrtiny prohrávaly o 15 bodů, ale v poločase už vedly 34:32.

V poslední minutě je poslala trojkou do vedení 66:65 Julie Allemandová a v koncovce si favorizovaný tým pojistil výhru z trestných hodů. Allemandová byla s 25 body nejlepší střelkyní zápasu. Ve slovinském dresu byla jednou ze tří autorek 15 bodů rozehrávačka USK Praha Teja Oblaková.

Rusky rozhodly souboj s Itálii v druhém poločase, který vyhrály 34:21, a mají jistotu, že vylepší devátou příčku z roku 2017. Italkám nepomohlo ani 24 bodů Cecilie Zandalasiniové, nejlepší ruskou střelkyní byla s 19 body Marija Vadějevová.

Mistrovství Evropy basketbalistek v Srbsku a Lotyšsku:
Osmifinále:
Belgie - Slovinsko 72:67 (34:32)
Rusko - Itálie 63:54 (29:33)
Belgičanky se ve čtvrtfinále utkají s Francií, Rusky se Španělskem.

Reklama