Hlavní obsah

Nejužitečnější hráč NBL bude i v příští sezoně hrát za Olomoucko

Nejužitečnější hráč minulé sezony basketbalové ligy Javonte Douglas nečekaně bude hrát za Olomoucko i v příštím ročníku. O šestadvacetiletého amerického pivota byl po povedené sezoně podle klubového webu zájem v Itálii, Francii, Belgii či Řecku, nakonec se ale dohodl s vedením třetího týmu NBL na nové smlouvě.

Foto: Sport.cz

Američan Javonte Adwin Douglas v dresu Olomoucka.

Článek

"Mám pocit, že jsem v Olomoucku ještě nedokončil svoji práci. V klubu jsem spokojený, díky práci trenéra jsem získal potřebné sebevědomí," řekl Douglas. "Náš zájem byl pochopitelný. Javonte výborně zapadl do týmu, současně je to skvělý basketbalista, který v NBL vyniká. Jsem rád, že jedna z největších opor bude v našem dresu i v příští sezoně," uvedl kouč Olomoucka Predrag Benáček.

Douglas byl v minulém ročníku nejlépe střílejícím i doskakujícím hráčem ligy s průměry 20,5 bodu a 9,7 doskoku na zápas. Dosáhl s převahou nejvyššího koeficientu užitečnosti (27,12) a v anketě NBL získal na základě hlasování kapitánů, manažerů, trenérů ligových celků a dalších odborníků ocenění MVP. Spolu s druhým nejlepším střelcem Lukášem Palyzou dovedli Olomoucko k třetímu místu v lize i poháru.

Reklama