Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce a Budějovic začali semifinále vítězstvím

Volejbalisté Českých Budějovic vstoupili vítězně do semifinále play-off extraligy s Brnem. Na domácí palubovce v pátek zdolali přemožitele mistrovské Ostravy za necelé dvě hodiny 3:1 na sety. Výhodu domácího prostředí využil i Liberec, který porazil jasně Opavu 3:0.

Foto: FIVB

Ilustrační fotografie

Článek

Úvodní sadu Jihočeši prohráli 23:25 poté, co se dopustili několika chyb a pustili soupeře do vedení. V dalších sadách už si domácí hráči udržovali náskok a získali první vítězství v sérii hrané na tři výhry. Druhý zápas se hraje v sobotu znovu od 17 hodin.

Také Liberec využil v prvním semifinále výhodu domácího prostředí a Opavu porazil jasně 3:0. První set získali Severočeši v koncovce poměrem 25:23, i když předtím prohrávali 22:23. Zbývající dvě sady byly vždy až do poloviny vyrovnané, ale Dukla si poté dokázala vypracovat mírný náskok, který udržela. Semifinále pokračuje v sobotu opět v Liberci od 18 hodin.

Liberecký trenér Vladan Merta označil za klíčový faktor zápasu servis. "My jsme ze začátku malinko neuhrávali bodové míče, a proto byl také první set vyrovnaný až do úplného konce. Také druhý a třetí set byly vždy vyrovnané do stavu 16:16, pak jsme ale přitlačili na servis a proměňovali chycené balony," řekl Metra.

Opavský kouč Martin Demar litoval promarněné šance v závěru prvního setu. "Vedli jsme 23:22 a pokud bychom to dotáhli do vítězného konce, zápas by se možná vyvíjel jinak. Liberec byl ale dnes lepší, doma hrál skvěle včele s Polákem," uvedl.

Reklama