Hlavní obsah

Znovu padesátibodový Bryant dovedl Lakers do play-off NBA

NEW YORK

Kanonýr Kobe Bryant dovedl basketbalisty Los Angeles Lakers do play-off NBA. V nedělním zápase se Seattlem dosáhl nejlepší střelec ligy už podesáté v této sezóně hranice padesáti bodů a Lakers zejména díky němu zvítězili 109:98. Zabrali tak sedmé postupové místo v Západní konferenci, zbývajícím účastníkem bojů o titul z východní části ligy jsou hráči Orlanda, kteří definitivně pojistili postup nedělní výhrou 88:86 nad Bostonem.

Článek

Více padesátibodových zápasů v sezoně než Bryant odehrál v historii pouze legendární Wilt Chamberlain a podařilo se mu to hned dvakrát. V sezóně 1961/62 sehrál 45 takových utkání, v následujícím ročníku třicet. Bryant jich v celé své kariéře odehrál 21.

"Když to v play-off bude padat do koše, nějak už projdeme. Když se mi nebude dařit, budeme muset najít jinou cestu k vítězství. Naším hlavním úkolem ale bude nedopouštět se výkyvů v obraně," řekl Bryant, jehož tým se utká v prvním kole s favorizovanými Dallasem, nebo Phoenixem.

V Západní konferenci zbylo jediné volné postupové místo a uchazeči si v boji o něj počínali rozdílně. Golden State Warriors porazili 121:108 Minnesotu a nezastavilo je ani 42 bodů Rickyho Davise, Los Angeles Clippers podlehli doma 100:105 Sacramentu a ztratili osmou příčku.

Zatímco v Golden State mají basketbalisté velkou možnost ukončit dvanáctileté čekání na vyřazovací boje, což je mezi současnými týmy NBA rekord, Orlando si play off zahraje po čtyřech letech. Vedle výhry nad Bostonem týmu Magic napomohla i porážka hlavního konkurenta Indiany na domácí půdě s New Jersey 107:111. Celek z Floridy nicméně takřka prohrál jasně vyhraný zápas, ve kterém vedl necelých sedm minut před koncem 85:68. Pak už ale hráči dali jen tři body ze šestek.

"Myslím, že jsme začali trochu brzy myslet na play-off," přiznal ztrátu koncentrace Dwight Howard, který v posledních 13 sekundách proměnil jen jeden ze čtyř trestných hodů. K jeho štěstí Boston nevyužil v závěru dvě šance na otočení výsledku nebo alespoň vyrovnání.

Výsledky:
Dallas - San Antonio 91:86, Washington - Chicago 68:101, Indiana - New Jersey 107:111, LA Clippers - Sacramento 100:105, LA Lakers - Seattle 109:98, Toronto - New York 107:105, Orlando - Boston 88:86, Detroit - Philadelphia 91:102, Golden State - Minnesota 121:108.

Reklama