Hlavní obsah

Volejbalisté Opavy hladkou výhrou vyrovnali semifinále

OPAVA

Opavští volejbalisté zvítězili ve středu ve čtvrtém semifinálovém utkání extraligy nad Libercem hladce 3:0 a vyrovnali sérii na 2:2. O soupeři Českých Budějovic v boji o titul se rozhodne v sobotu na severu Čech.

Článek

Úvodní set byl jednoznačnou záležitostí domácích, kteří soupeře přehráli pestrým útokem a výborným servisem. V další fázi hry Liberečtí zlepšili blok i hru v poli a šli do tříbodového vedení. Domácí hnáni skvělou diváckou kulisou však dokázali vyrovnat a koncovku zvládli zcela suverénně. Domácím se dařilo i v závěrečném setu, vedli 8:3, Severočeši však zásluhou vynikajícího servisu Bízy otočili. Obětavě bojující Opavané znovu dokázali vývoj setu zvrátit a získali čtyřbodový náskok. Za tohoto stavu musela Dukla riskovat a její útočné akce končily v autu.

"Musím smeknout před svým mužstvem, které dokázalo zvrátit nepříznivý stav 0:2 a potvrdilo, že má charisma. Dobojováno ještě není a my chceme vyhrát i v Liberci," řekl trenér Opavy Martin Demar.

"Opava nás zatlačila dobrým servisem, na který jsme nedokázali reagovat. Skvělé domácí publikum hnalo Opavany, takže podali vynikající výkon, kdežto nám se nedařilo," uvedl asistent trenéra Liberce Dalibor Polák.

Extraliga volejbalistů - semifinále
Opava - Liberec 3:0 (20, 21, 20)
Rozhodčí: Labašta, Antušák. Čas: 75 min. Diváci: 1700. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: