Hlavní obsah

Basketbalisté Golden State se po 13 letech dostali do play-off

NEW YORK

Basketbalisté Golden State porazili v závěrečném hracím dnu základní části NBA Portland 120:98 a zajistili si poslední postupové místo v Západní konferenci. Do vyřazovací části se týmu Warriors podařilo probojovat po dlouhých 13 letech. Velkou zásluhu na důležitém vítězství měl Stephen Jackson, který zaznamenal 31 bodů.

Článek

Při triumfu Golden State by nestačilo druhému adeptovi na osmé místo v tabulce Los Angeles Clippers ani vítězství nad New Orleansem, tým z Kalifornie navíc uzavřel sezónu porážkou 83:86.

Na základě konečného pořadí se v prvním kole play-off utkají ve Východní konferenci Detroit - Orlando, Cleveland - Washington, Toronto - New Jersey, Miami - Chicago a v Západní konferenci Dallas - Golden State, Phoenix - Los Angeles Lakers, San Antonio - Denver, Utah - Houston.

"Kletba skončila! Teď by nás ještě mohli soupeři v play-off podcenit," radoval se Baron Davis z Golden State po utkání. "Postoupili jsme na poslední možnou chvíli. Věříte tomu?" kroutil hlavou trenér Don Nelson. Basketbalisté si postup vybojovali v posledních deseti utkáních sezóny, ve kterých jen jednou nevyhráli. "Každý zápas byl těžší a těžší. A tenhle nejtěžší. Výhra nás posouvala do play-off, prohra mohla znamenat dovolenou," řekl Nelson, jehož tým teď čeká nejlepší celek základní části Dallas.

Pro celky San Antonia a Denveru byl poslední zápas současně přímou generálkou na první kolo play off, proto do něj oba trenéři neposlali žádné opory. Duel náhradníků vyhráli hostující Nuggets 100:77. Do utkání nezasáhl v domácím týmu ani argentinský center Fabricio Oberto, protože u něj lékaři zjistili nepravidelný rytmus srdce. "Pár dní teď bude pod přísnou lékařskou kontrolou a budou mu pravidelně měřit tep. Co se má stát, stane se. Věřím ale, že bude v pořádku a zasáhne do prvního kola play off," prohlásil trenér San Antonia Gregg Popovich.

Výsledky:
Toronto - Philadelphia 119:122, Charlotte - New York 93:94, Orlando - Miami 94:68, Cleveland - Milwaukee 109:96, Boston - Detroit 89:91, New Jersey - Chicago 106:97, LA Clippers - New Orleans 83:86, San Antonio - Denver 77:100, Minnesota - Memphis 94:116, Utah - Houston 101:91, Sacramento - LA Lakers 106:117, Portland - Golden State 98:120, Seattle - Dallas 75:106, Indiana - Washington 95:98.

Reklama