Hlavní obsah

Vedoucí Nymburk v předehrávce NBL jasně porazil druhý Děčín

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka zvítězili v pátečním šlágru 41. kola NBL nad druhým Děčínem 97:65 a zvýšili náskok v čele tabulky na deset bodů. Hosté nastoupili bez tria hráčů včetně hlavní opory Levella Sanderse, který stále laboruje s kotníkem, a v utkání ani jednou nevedli.

Článek

Nymburk byl naopak od počátku při střelecké chuti a skóre v jeho prospěch narůstalo. Už po první čtvrtině byl rozdíl devatenáctibodový. Soupeř pak sice nápor favorita utlumil, ale po změně stran se hrálo opět výhradně podle nymburských not a domácí dovolili soupeři vstřelit ve třetí části jen dva body.

"Potěšily mě první a třetí čtvrtina, kdy jsme velmi dobře bránili. Jsem opravdu velmi rád za přístup našich hráčů, kteří šli do zápasu naplno a odváděli stoprocentní výkon po celých čtyřicet minut," řekl domácí kouč Muli Katzurin. Děčínský Pavel Budínský žehral na marodku ve svém týmu. "Dnes byly karty rozdány naprosto jasně. Měli jsme tři hráče v civilu, navíc Balík měl dnes na tréninku teplotu a nemohli jsme s nim příliš počítat. Nymburk hrál přesně, co měl, velmi agresivně bránil," řekl.

Zápas byl prvním v rámci charitativní akce nazvané "Každý koš pomáhá", při níž hráči i kluby věnují za každý vstřelený bod určitou částku (minimálně 10 respektive 100 korun). Nymburk dnešní vítězství "stálo" podle představitelů klubu téměř 40.000 korun.

NBL - 41. kolo
Nymburk - Děčín 97:65 (29:10, 53:32, 71:34)
Nejvíce bodů: Rančík 28, Washington 14, Savanovič 13, Beneš 12 - Mulligan 16, Miloš 14, J. Houška 11. Rozhodčí: Zachara, V. Lukeš, Vondráček. Trestné hody: 13/15 - 25/38. Fauly: 27:19. Trojky: 8:6. Diváci: 700. Nejlepší hráč: Rančík.

Reklama

Související témata: