Hlavní obsah

S Českými Budějovicemi se utkají o titul volejbalisté Liberce

Volejbalisté Liberce vyhráli rozhodující pátý semifinálový duel s Opavou a vybojovali si účast ve finále extraligy. V sobotním vyrovnaném utkání Dukla na domácí palubovce porazila slezského rivala 3:1, o titul se utká s nejlepším týmem dlouhodobé části Českými Budějovicemi.

Článek

Nejdůležitější série domácí sezóny, hraná na čtyři vítězství, začne v pátek 27. dubna na jihu Čech. Mistr bude znám nejpozději 12. května. Liberec do finále postoupil po roční pauze a v poslední dekádě je pravidelným sběratelem medailí, mezi kterými ční vítězné trofeje z let 2001 a 2003. Opavští hráči se utkají o bronz s Brnem.

V rozhodujícím semifinále znovu uspěl domácí tým. Nezlomily ho dvě prohry v Opavě a k radosti bouřícího publika, v němž měli početné zastoupení i hosté, získal první dva sety. Druhý při třetím setbolu zakončil liberecký kapitán a nejzkušenější volejbalista na hřišti Jeslínek.

"Kluci dnes ukázali, že mají sílu. Je radost mít takové mužstvo. Myslím, že celkově rozhodla koncovka druhého setu," řekl kouč Liberce Vladan Merta. Jeho svěřenci ale zápas zdramatizovali, když ve třetí sadě nevyužili tři mečboly. "Byla to chyba nahrávače," pokáral argentinskou posilu Simara za špatnou taktiku.

Opava se nechtěla vzdát, ale další dramatickou koncovku už prohrála. "Hráli jsem dnes výborně, Dukla taky. K vítězství nám chybělo strašně málo - možná dva balony. Liberec vyhrál, protože měl v koncovkách jednotlivých setů pevnější nervy," řekl opavský trenér Martin Demar a pochválil jak aktéry zápasu, tak fanoušky za skvělou atmosféru.

Extraliga volejbalistů - semifinále, 5. zápas
Liberec - Opava 3:1 (20, 28, -26, 23)
Rozhodčí: Dvořák, Labašta. Čas: 109 min. Diváci: 105. Konečný stav série: 3:2.

Reklama

Související témata: