Hlavní obsah

Brněnské basketbalistky dělí jedna výhra od obhajoby

PRAHA

Basketbalistky Gambrinusu Brno dělí jediná výhra do zisku dvanáctého titulu českých mistryň za sebou. Favorizované obhájkyně prvenství v neděli porazily na Folimance USK Praha 81:63 a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Svěřenkyně trenéra Jana Bobrovského mohou sezonu ukončit v úterý na domácí palubovce v hale Rosnička, kde třetí duel začne v 17:00.

Článek

Domácí basketbalistky se ale do soupeře pustily s podobným odhodláním, které jim v únoru přineslo ukončení letité brněnské neporazitelnosti v soutěži. Od šesté až do 26. minuty vysokoškolačky nepřetržitě vedly, ve druhé čtvrtině v jednu chvíli až o devět bodů (34:25). Nezlomila je ani následná trojka Veselé, nicméně další tříbodový koš Vítečkové na 36:39 v úvodu druhého poločasu předznamenal nápor Brna.

Na první pětiminutovku druhého poločasu si své nejlepší chvíle schovala Večeřová, jež se prakticky sama postarala o vyrovnání na 42:42 a vzápětí šel favorit po dlouhé době do vedení. Na okamžik jej ještě Brňanky ztratily, ale do poslední pauzy si vypracovaly pětibodový náskok po další trojce své nejlepší hráčky Machové. Závěrečná desetiminutovka se Pražankám, hrajícím od druhé čtvrtiny bez zraněné francouzské legionářky LeDréanové, nepovedla. Brňanky už v té době měly střeleckou jistotu a rozdíl narostl těsně před koncem až na 22 bodů.

"Konečný výsledek je pro nás vzhledem k vývoji utkání velmi krutý," konstatoval domácí trenér Lubor Blažek. "V závěru nám citelně chyběla Sandra (LeDréanová). Po půlce jsme nedokázali ubránit Brňanky ve střelbě za tři, to bylo podle mě rozhodující pro konečný výsledek," dodal.

Brněnský kouč Jan Bobrovský vyzdvihl výkon USK v prvním poločase, sám své svěřenky kritizoval za promarněné šance i z vyložených příležitostí pod košem. "Až po poločase jsme začali hrát naši hru, přestali stát. Jsem přesvědčen, že to v úterý ukončíme," uvedl.

Liga basketbalistek - finále
USK Praha - Gambrinus Brno 63:81 (24:19, 39:33, 49:54)
Nejvíce bodů: Burseová 18, Mokrošová a Volná po 12, Pavlíčková 10 - Machová 22, Vítečková a Nolanová po 15, Večeřová 12. Rozhodčí: V. Lukeš, Kittlerová. Trestné hody: 23/16 - 16/13. Fauly: 16:19. Trojky: 3:6. Nejlepší hráčka: Machová. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články