Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu a Houstonu v play-off podruhé vyhráli

Basketbalisté Detroitu a Houstonu uspěli i ve druhých domácích zápasech prvního kola play-off zámořské NBA a ve svých sériích se ujali vedení 2:0. Pistons ve Východní konferenci porazili Orlando 98:90, stejným výsledkem skončil i duel Západní konference mezi Rockets a hosty z Utahu.

Článek

Detroit uspěl díky vyrovnanému výkonu celého týmu, všichni členové základní pětky zaznamenali dvojciferný počet bodů, k tomu i náhradník Antonio McDyess přidal devět bodů a 11 doskoků. "To není jenom v tom, že mají vyvážený tým. Oni jsou k tomu ještě dobří. Umí to spolu, hrají nesobecky. Proti tak sehranému týmu se těžko brání," uznal kouč Orlanda Brian Hill.

Sám měl v týmu jen dvě opory - Hedo Turkoglu dal 22 a Grant Hill 21 bodů, vedle nich se alespoň na deset bodů dostal už jen Darko Miličič. Bývalý hráč Detroitu dal všechny v poslední čtvrtině. "Jsou dobří. My se teprve učíme být dobří," dodal trenér Hill.

Utahu nepomohl v Houstonu k úspěchu ani životní výkon autora 41 bodů Carlose Boozera, který osobní střelecký rekord podtrhl i dvanácti doskoky a šesti finálními přihrávkami. Jazz prohráli i přesto, že při střelbě z pole měli skoro o deset procent vyšší úspěšnost než soupeř.

Rockets se sice trápili při zakončení ze hry, ale jejich silnou zbraní byly trestné hody, kterých proměnili 34 z 38 pokusů. Domácímu týmu se tak zase jednou vyplatila nezvyklá praxe z každodenní přípravy. Trénink totiž pro každého hráče skončí až ve chvíli, kdy promění alespoň deset šestek za sebou. Tracy McGrady dal v pondělí dvanáct ze svých 31 bodů z trestných hodů, čínský pivot Jao Ming přesně třetinu z 27, přičemž ani jeden jednobodový hod neminul.

"Nějak jsme tu cestu k výhře našli, i když jsme tak strašně stříleli. Pár těžkých střel nám tam ale přece jen v důležitých chvílích padlo, ale hlavně jsme odvedli skvělou práci při šestkách," řekl Grady, který sám minul během zápasu dvacetkrát koš, z čáry trestného hodu ale jen dvakrát. Množství trestných hodů pramenilo z faulů soupeře právě na obě hvězdy Rockets, podle Boozera ale Utah nemá šanci hrát jinak. "Tahle série je holt o tom. Musíme se s tím vyrovnat, oni dva jsou jejich superstars," řekl Boozer.

Výsledky - 1. kolo, 2. zápasy:
Východní konference:
Detroit - Orlando 98:90 (stav série 2:0).
Západní konference:
Houston - Utah 98:90 (stav série 2:0).

Reklama