Hlavní obsah

Šampioni NBA z Miami podruhé prohráli v play-off s Chicagem

NEW YORK

Basketbalisté Chicaga porazili i v druhém zápase play-off NBA obhájce titulu z Miami. Úterní duel skončil výhrou domácích Bulls 107:89, od pátku bude série hraná na čtyři vítězství pokračovat na palubovce Miami. Druhý bod získali i hráči Phoenixu, kteří deklasovali tým Los Angeles Lakers 126:98, zatímco Toronto výhrou 89:83 vyrovnalo sérii s New Jersey.

Článek

Hráči Miami a hlavně jejich největší dvě hvězdy Shaquille O'Neal a Dwyane Wade jsou zatím jen odvarem loňského týmu, který to dotáhl až k mistrovským prstenům. Oba v úterý přišli sedmkrát o míč, pivot O'Neal trefil jen šest střeleckých pokusů ze 14 a přidal pět trestných hodů, Wade skončil na 21 bodech. Zdálky byli hosté takřka neškodní a daleko zaostali za jedenácti trojkami soupeře.

"Už se v basketu pohybuju dlouho a mockrát jsem zažil takové situace," snažil se O'Neal zlehčit fakt, že je Miami na půl cestě k brzkému vyřazení. "Ale je pravda, že nás Bulls přehráli. Stříleli moc dobře. My musíme hrát chytřeji a s větším nasazením," shrnul druhý zápas O'Neal. Tentokrát dohrál až do konce, nevyfauloval se jako v úvodu série a pro sudí měl jen slova chvály. "Zvládli to perfektně," dodal.

Ústřední postavou chicagského týmu byl znovu rodák ze Súdánu Luol Deng s 26 body a také Ben Gordon, který dal o jeden více. V třetí třetině Býci vedli až o 17 bodů, Miami v úvodu poslední části snížilo na rozdíl sedmi, ale v závěru znovu koncertovalo Chicago. Má však v živé paměti dva roky starou sérii s Washingtonem, v níž také vedlo 2:0, ale nakonec prohrálo. Stejný obrat dokázalo i Miami v loňském finále s Dallasem.

Na cestě za postupem je také Phoenix. Tentokrát nedal Lakers žádnou šanci a vyhrál téměř třicetibodovým rozdílem. "Dobře jsme bránili, doskakovali, pohybovali se. Věru nevím, jestli můžeme hrát ještě lépe," prohlásil trenér Suns Mike D'Antoni. Mezi nejlepšími střelci čněl Leandro Barbosa, čerstvě ověnčený titulem nejlepšího náhradníka sezony: 26 body si vyrovnal osobní rekord v play off.

Oprávněnost vítězství v tradičních anketách jako by chtěli dokázat i basketbalisté Toronta a pro svého Trenéra roku Sama Mitchella vyrovnali sérii s New Jersey. Největší podíl na výhře měli Anthony Parker s 26 a Chris Bosh s 25 body, k nimž přidal třináct doskoků. Šanci na vyrovnání měl osm sekund před koncem Slovinec Bostjan Nachbar, ale jeho trojka košem nepropadla. Torontu pak pojistil výhru třemi šestkami Parker.

NBA - 1. kolo play-off, 2. zápasy:
Toronto - New Jersey 89:83
Stav série: 1:1
Chicago - Miami 107:89
Stav série: 2:0
Phoenix - LA Lakers 126:98
Stav série: 2:0

Reklama