Hlavní obsah

Basketbalisté budou při ME bydlet na pláži a koukat na přístav

PRAHA

Ubytování přímo na pláži, Středozemní moře na dosah ruky nebo výhled do přístavu, kde kotví luxusní jachty s plachetnicemi. To všechno nabídne českým basketbalistům hotel Melia Palace Athenea ve vyhlášeném středisku Palma de Mallorca, kde bude reprezentační tým bydlet během zářijového mistrovství Evropy ve Španělsku.

Článek

"Je to nejluxusnější hotel ve městě, nabízí veškerý komfort a ideální zázemí," řekl ve středu ČTK generální manažer reprezentace Pavel Stara, který se minulý týden na Mallorce zúčastnil inspekční cesty, kterou pořádal organizační výbor šampionátu. "Samozřejmostí budou i prodloužené postele," poukázal s úsměvem Stara na tradiční požadavek vytáhlých basketbalistů.

Češi odehrají základní skupinu šampionátu ve známém turistickém letovisku Palma de Mallorca, hlavním městě Baleárského souostroví, a za soupeře jim budou silné výběry Německa, Litvy a Turecka. Všechny čtyři týmy ze skupiny C budou ubytovány ve stejném hotelu, každý ale bude obývat jiné patro. "Organizátoři účastníkům mistrovství uhradí šest dvoulůžkových pokojů, šest jednolůžkových a také dvě místnosti určené pro rozbory utkání a taktické porady a regeneraci," nastínil Stara.

Ten si už stačil prohlédnout i halu, v níž budou basketbalisté trénovat a hrát své zápasy. Také novotou zářící Palma Arena, která stála 60 miliónů eur (téměř 1,7 miliardy korun), prý splňuje veškeré požadavky. "Je to opravdu nádherná stavba," uvedl Stara. "Na mistrovství by měla mít kapacitu asi kolem sedmi tisícovek diváků. Cesta z hotelu do ní zabere ve špičce asi půlhodinu, ale díky policejnímu doprovodu, který je účastníkům zaručen, bude trvat asi deset minut," dodal Stara.

Reklama