Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu a San Antonia srovnali stav série

NEW YORK

Po překvapivých porážkách v úvodních duelech prvního kola play-off NBA si favorizované týmy Dallasu a San Antonia připsaly výhry a srovnaly stav sérií na 1:1. Nejlepší celek základní části Dallas porazil v druhém domácím utkání Golden State 112:99, šampióni z roku 2005 ze San Antonia zdolali Denver 97:88. Doma vyhráli také basketbalisté Clevelandu, pro něž bylo vítězství 109:102 nad Washingtonem už druhým, a ujali se vedení 2:0 na zápasy.

Článek

Dallas prohrál s Golden State šestkrát za sebou, neúspěšnou sérii ukončil až ve středu. Rozhodla třetí čtvrtina, kdy na patnáct soupeřových bodů dokázali Warriors odpovědět jen jedním košem. Nejlepším střelcem vítězů byl s 28 body Jason Terry, přes dvacet se dostali ještě Dirk Nowitzki a Josh Howard. "Vyhrabali jsme se z díry a série začne znova od nuly," prohlásil domácí hráč Devean George.

Zato obvyklé opory hostů Baron Davis a Stephen Jackson tentokrát při nepříznivém vývoji zápasu ztratily nervy. Oba byli po druhé technické chybě vyloučeni a Jacksonovu reakci se poté marně snažil utišit spoluhráč Matt Barnes: ten mu nejprve zacpával ústa rukou, pak ručníkem, a když nic nepomáhalo, odtáhl vzteklouna do šatny. Jackson do té doby stačil nastřílet 30 bodů. "Neuhlídali jsme emoce a přišli o dva z našich nejlepších hráčů," uvedl trenér Don Nelson.

Jamese stále trápí zraněný kotník

San Antonio v poslední čtvrtině málem prohospodařilo sedmnáctibodový náskok, ale nakonec také v sérii vyrovnalo na 1:1. Tři čtvrtě minuty před koncem snížil Allen Iverson na 88:91, pak už však zase skórovali jen domácí hráči.

LeBron James, hrající podle komentářů "opatrně" kvůli pohmožděnému kotníku, dovedl Cleveland k druhému vítězství nad oslabeným Washingtonem 27 body a osmi doskoky. "Není to stoprocentní a asi mě to ještě nějakou chvíli bude bolet. Ale hrát s tím jde," řekl James ke svým potížím.

I v tomto případě měli hosté v závěru blízko k vyrovnání. V poslední minutě snížili Wizards až na 102:105, skóre ale poté završil Larry Hughes čtyřmi proměněnými trestnými hody.

Výsledky - 1. kolo play-off, 2. zápasy:
Východní konference:
Cleveland - Washington 109:102 (stav série 2:0).
Západní konference:
San Antonio - Denver 97:88 (stav série 1:1), Dallas - Golden State 112:99 (stav série 1:1).

Reklama