Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu postoupili jako první do 2. kola play-off

Basketbalisté Detroitu postoupili jako první tým do dalšího kola play-off NBA. Pistons vyhráli sobotní čtvrté utkání v Orlandu 97:93 a sérii ukončili v nejkratším možném termínu. Blízko ke konferenčnímu semifinále je na Východě i Cleveland, jenž zvítězil 98:92 ve Washingtonu a vede 3:0 na zápasy.

Článek

Detroit, kterému se podařilo vyhrát sérii v play-off bez ztráty utkání naposledy před 17 lety, sice vstoupil do závěrečné čtvrtiny s vedením 78:69, domácím se však podařilo výsledek otočit a tři minuty před koncem utkání si vypracovali pětibodový náskok. "Naší největší výhodou byla zkušenost s play-off," řekl detroitský Chauncey Billups, který se na vítězství podílel 25 body. "Podrželi nás zkušení hráči. Když bylo potřeba vzali to na sebe a udělali důležité body," přidal se Tayshaun Prince.

"Je to škoda, chtěli jsme vyhrát alespoň jeden zápas. Takhle vyhořet, to mě překvapilo," řekl po vyřazení Grant Hill, který zřejmě odehrál za Orlando poslední zápas. Vyprší mu totiž sedmiletá smlouva na 93 miliónů dolarů a podle zámořských médií by rád nastupoval za tým, v němž by měl větší šanci NBA vyhrát.

Jediné vítězství dělí po vítězství 98:92 od postupu celek Clevelandu v sérii s Washingtonem. Nic na tom nezměnil ani výpadek ve druhé půli, kdy Cavaliers promrhali sedmnáctibodové vedení. "Věděli jsme, že Wizards do toho půjdou po hlavě, aby s naším náskokem něco udělali. Opravdu jsem ale nečekal, že se jim ho podaří úplně vymazat. Včas jsme se ale dali do kupy a začali zase hrát basketbal," prohlásil clevelandský Larry Hughes.

Washington totiž nedokázal využít euforie, do které se dostal po vyrovnání a čtyřminutovou sérií bez vstřeleného koše dovolil jít hostům opět do vedení, které už smazat nedokázal.

Výsledky - 1. kolo play-off:
Východní konference:
Washington - Cleveland 92:98 (stav série 0:3), Orlando - Detroit 93:97 (konečný stav série 0:4).
Západní konference:
Denver - San Antonio 91:96 (stav série 1:2), Utah - Houston 98:85 (stav série 2:2).

Reklama

Související témata: