Hlavní obsah

Basketbalisté Clevelandu postoupili do dalšího kola play-off NBA

WASHINGTON

Basketbalisté Clevelandu postoupili do druhého kola play-off zámořské NBA. Největší zásluhu na vítězství 97:90 na palubovce Washingtonu měl LeBron James, který nasbíral 31 bodů. Ve druhém kole se Cavaliers, kteří poprvé v historii klubu dokázali vyhrát sérii na čtyři výhry bez jediného zaváhání, utkají s lepším z dvojice New Jersey - Toronto.

Článek

"Loni nám stačilo dostat se do play-off. Letos máme mnohem zajímavější a lepší věci na práci - chceme ligu vyhrát. Teď jsme o kousek blíž," řekl po utkání James. "Nestačí nám být jenom dobří, chceme být nejlepší," přidal se trenér Mike Brown.

Jediné vítězství chybí k postupu San Antoniu, které dokázalo uspět na hřišti Denveru 96:89 a v sérii vede 3:1. O vítězství rozhodl 20 vteřin před koncem zápasu trojkou Robert Horry. Pro šestatřicetiletého veterána to byl teprve druhý koš v utkání.

"Nebylo to nic lehkého, někdo proti mně vyběhl jako šílenec a musel jsem ho přehodit. To se mi povedlo, ale stejně jsem si myslel, že míč ke koši ani nedoletí. Měl jsem štěstí," popsal rozhodující moment Horry, který v letošní sezoně podobným způsobem San Antoniu vyhrál několik zápasů. "Letos jsem dal důležitější koše. Tenhle nebude ani v mojí nejlepší desítce. Do konce zápasu bylo ještě dost času," uvedl basketbalista.

"V sezóně ani nevíte, že hraje," řekl na Horryho adresu Marcus Camby z Denveru. "Jakmile ale přijde play-off, víte o něm zase až moc," dodal.

V dalším pondělním utkání porazil Houston Utah 96:92 a v sérii se ujal vedení 3:2. O důležitou výhru se postaral zejména Tracy McGrady, který zaznamenal 26 bodů a přidal 16 asistencí, čímž si zlepšil osobní rekord. "Je to moje práce, pomáhat spoluhráčům, aby dávali koše," řekl po utkání.

Východní konference:
Washington - Cleveland 90:97 (konečný stav série 0:4)
Západní konference:
Denver - San Antonio 89:96 (stav série 1:3), Houston - Utah 96:92 (stav série 3:2).

Reklama