Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic poprvé ve finále prohráli

Volejbalisté Liberce poprvé ve finále extraligy porazili České Budějovice a v sérii na čtyři vítězství snížili průběžný stav na 1:2 na zápasy. Dukla v úterý vyhrála ve své hale nad Jihostrojem ve třech setech, čtvrtý zápas se hraje rovněž v Liberci ve středu od 18:00.

Článek

Severočeši od začátku utkání dokazovali, že i pro ně představuje domácí prostředí velkou výhodu. Soupeře zatlačili do defenzivy především servisem, přesto s nimi houževnatí českobudějovičtí hráči drželi v prvním i v třetím setu krok až do koncovky. Jen druhé dějství bylo jasnou libereckou záležitostí.

Domácí trenér Vladan Merta ještě dnes litoval, že jeho svěřenci neuhráli druhý zápas v Českých Budějovicích, který ztratili až v tie-breaku. "V dnešním zápase ze sebe kluci hned na začátku setřásli nervozitu, zatlačili hosty na servisu a i blok byl dnes výborný. Musím také poděkovat fanouškům za skvělou atmosféru," řekl Merta po utkání novinářům.

Českobudějovický kouč Petr Brom čekal, že dnes protivník zahraje lépe než v úvodu finálové série, ale hladká prohra ho zaskočila. "Tentokrát jsme byli pod tlakem, domácí smečaři byli jasně lepší. My jsme měli problém na všech postech. Možná to bylo i tím, že nás částečně uspokojilo vedení v sérii 2:0," prohlásil Brom.

Výsledek - finále, třetí zápas:
Dukla Liberec - Jihostroj České Budějovice 3:0 (22, 15, 23)
Rozhodčí: Fink, Antušák. Čas: 80 min. Diváci: 1100. Stav série: 1:2.
Liberec: Dittrich, Simaro, Bíza, Jeslínek, Polák, Zadražil, libero Kryštof - Čermák.
Č. Budějovice: Čajan, Zach, Pochop, Motys, Sládeček, Smrčka, libero Habada - Mach, Ventruba.

Reklama

Související témata: