Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu a Toronta odvrátili v NBA hrozbu vyřazení

NEW YORK

Nejlepší tým základní části NBA Dallas vyhrál pátý zápas prvního kola play-off nad Golden State 118:112 a snížil nepříznivý stav série na 2:3. První hrozbu vyřazení v úterý odvrátili i basketbalisté Toronta, kteří zvítězili 98:96 nad New Jersey a také oni prohrávají 2:3 na utkání.

Článek

Mavericks si sice v průběhu zápasu vypracovali až jednadvacetibodový náskok, přesto v závěru balancovali na pokraji nečekaného krachu. Hosté vedli tři minuty před koncem 112:103, pak už ale nedali ani bod a naopak v dallaském mužstvu začal Dirk Nowitzki neomylně trefovat jeden koš za druhým.

Německý reprezentant dal při závěrečné šňůře Mavericks dvanáct z 15 bodů: začal dvěma trojkami a v poslední minutě bezpečně proměňoval trestné hody. Jeho celkový součet v utkání tak dosáhl třicítky. "Tenhle tým má velké srdce a nikdy se nevzdává. Dokázali jsme to už loni, kdy jsme vyhráli těžké zápasy venku a postoupili až do finále. I teď věříme, že se bude hrát ještě sedmý zápas," řekl Nowitzki. Šesté utkání je na programu ve čtvrtek v Oaklandu.

V Torontu rozhodla vyrovnanost pětice domácích střelců a osobní rekord náhradníka Joseho Calderona, jenž dal 25 bodů. Také v tomto případě ztratil domácí tým v závěru výrazný náskok, a když si hrdina zápasu Calderon při jedné z akcí poranil kotník a přišel o míč, snížil Vince Carter půl minuty před koncem na rozdíl jediného bodu.

Raptors však těsný náskok udrželi, i když jim v poslední vteřině při Nachbarově pokusu o trojku hodně zatrnulo. Slovinský náhradník však ani posedmé v utkání při střele zdálky neuspěl, míč se odrazil od obroučky do rukou domácího Parkera.

Play-off NBA - 1. kolo
Východní konference
Toronto - New Jersey 98:96 (stav série 2:3).
Západní konference
Dallas - Golden State 118:112 (stav série 2:3).

Reklama

Související témata: