Hlavní obsah

Brněnské volejbalistky zdolaly Olymp a obhájily titul

PRAHA

Volejbalistky KP Brno obhájily mistrovský titul. V rozhodujícím pátém utkání finále extraligy porazily Olymp Praha 3:1 a v sérii vyhrály 3:2 na zápasy. Brňanky ve středu své soupeřky s výjimkou druhého setu jasně přehrály zejména důrazem v útočných akcích. Olymp v závěrečných dvou setech už fyzicky zcela odpadl a nestačil tlaku domácího týmu. Zápas trval 105 minut.

Článek

Hned od úvodních míčů se Brňanky s chutí pustily do svých soupeřek. Tvrdé podání Frankové doplňovaly útočným důrazem Těknědžjanová s Mikyskovou, která si svým prvním titulem dala dárek k středečním osmnáctým narozeninám.

Olymp se celý úvodní set hledal, jeho kombinační souhra i obrana vázly. Domácí hráčky postupně získaly náskok až 20:13, a i když ještě povolily soupeřkám zkorigovat výsledek, úvodní sadu snadno získaly.

Ovšem volejbalistky Olympu nerezignovaly a v druhém dějství se výrazně zlepšily. Zpřesnily podání i do té doby hodně děravé bloky. Jejich kombinační akce dostaly myšlenku a v zakončení se prosazovaly Pastulová s Havlíčkovou. V urputném souboji v koncovce sice Brno ještě vedlo 23:22, díky šňůře tří bodů se však radoval Olymp.

Brňanky už ale v dalším průběhu zápasu neponechaly nic náhodě. Důrazem v útoku získaly náskok 10:4, Olymp ještě při podání střídající Nejmanové zkorigoval na 10:9, Ryšavá však při svém servisu zvýšila šňůrou devíti bodů na 19:9 a Pražanky zcela odpadly.

Ve čtvrtém setu se pak volejbalistky Olympu ještě na chvíli vzchopily, vedly 7:4, ovšem v pohodě hrající Brňanky bleskově otočily výsledek a už zvrat nepřipustily.

Výsledek - finále:
KP Brno - Olymp Praha 3:1 (19, -23, 15, 13)
Rozhodčí: Pecháček, Pavelek. Čas: 105 min. Diváci: 2000. Konečný stav série: 3:2.
Brno: Kubínová, Franková, Magátová, Mikysková, Těknědžjanová, Ryšavá, libero Tomanová - Onderková.
Olymp: Chroustovská, P. Novotná, Sládková, Havlíčková, Sluková, Pastulová, libero Háječková - Duspivová, Bízová, Nejmanová.
Konečné pořadí extraligy 2006/07:
1. KP Brno, 2. Olymp Praha, 3. Slavia Praha, 4. Přerov, 5. Frýdek-Místek, 6. Olomouc, 7. Ostrava, 8. Liberec.

Reklama

Související témata: