Hlavní obsah

San Antonio a Phoenix postoupily do dalšího kola play-off NBA

WASHINGTON

Basketbalisté San Antonia postoupili do dalšího kola play-off zámořské NBA. Ve středečním utkání porazili na vlastním hřišti Denver 93:78 a sérii vyhráli 4:1 na zápasy. Za výhrou nasměroval domácí tým Michael Finley, který nasbíral 26 bodů a osmi trojkami stanovil nový rekord klubu v utkání vyřazovací části. V semifinále Západní konference se Spurs utkají s Phoenixem, který porazil Los Angeles Lakers 119:110 a v sérii zvítězil rovněž 4:1.

Článek

"Řekněme si to na rovinu. Kariéra se mi pomalu blíží ke konci, takže si tuhle chvíli opravdu užívám," prohlásil čtyřiatřicetiletý Finley po utkání. "Mám štěstí, že hraju s takovými hráči, jako je Tony Parker, Manu Ginobili nebo Tim Duncan. Využívám tak prostoru a šancí, které mi vytvářejí. Je to moje práce střílet z dálky," dodal.

"Když házel poslední tři trojky, tak se ani nepodíval, kam střílí, dokonce se ani nekouknul na koš. Je prostě neuvěřitelný," pochválil svého spoluhráče Argentinec Ginobili.

Duel s Nuggets byl pro San Antonio také prvním utkáním v play-off v historii klubu, v kterém překonali hranici 100 bodů. Naopak Denver si prodloužil trápení ve vyřazovacích bojích. Od roku 1994 totiž nedokázal vyhrát v play-off ani jedinou sérii.

Phoenix si duel s Lakers hlídal od samého začátku a soupeře ani jednou nepustil do vedení. "Byli jsme v klidu. Nerozstříleli jsme je, ale nedali jsme jim šanci, zápas jsme měli neustále pod kontrolou," prohlásil Steve Nash.

Zato Kobe Bryant byl po utkání pěkně rozčilený. Tým Lakers totiž nedokázal přes první kolo postoupit podruhé za sebou a od roku 2004 nevyhrál ani jednu sérii play-off. "Musejí přijít změny. A to hned," prohlásil po utkání. "Jsem tak naštvaný, že to nejde popsat. Tři roky, a pořád jsme na nule. Tohle léto rozhodne o tom, kam chce klub směřovat," řekl Bryant, který prohře nezabránil ani svými 34 body.

Play-off NBA - 1. kolo
Západní konference
San Antonio - Denver 93:78 (konečný stav série 4:1), Phoenix - LA Lakers 119:110 (konečný stav série 4:1).

Reklama

Související témata: