Hlavní obsah

Basketbalisté Golden State překvapivě vyřadili v NBA Dallas

NEW YORK

Basketbalistům Golden State se podařilo dokonat jedno z největších překvapení v historii NBA. Warriors porazili ve čtvrtečním šestém utkání prvního kola play-off 111:86 hosty z Dallasu a sérii nad nejlepším mužstvem základní části vyhráli 4:2 na zápasy. Hráči Golden State se stali prvním týmem, jenž po zavedení sérií na čtyři výhry vyřadil v úvodním kole vítěze základní části.

Článek

"Úžasné, teď jsme se zapsali do historie NBA, a to je na tom to nejlepší. Jsem tak hrdý na své spoluhráče, jsem hrdý na to, že jsem součástí tohoto týmu," radovala se hvězda Warriors Baron Davis. Ten kvůli svalovým problémům hrál prakticky jen na jedné noze, přesto nastřílel dvacet bodů. Se skórováním mu tentokrát pomohl Stephen Jackson, jenž trefil sedm trojek, což je týmový rekord.

Pro klub z kalifornského Oaklandu je triumf o to sladší, že ho dosáhl při prvním postupu do play-off po 13 letech. Dallas přitom neměl mít podle předpokladů se svým soupeřem příliš mnoho práce - v základní části poznal pouze patnáctkrát přemožitele, zato basketbalisté Golden State prohráli čtyřicetkrát, tedy téměř polovinu všech zápasů.

V úvodním kole play-off se však podařilo Warriors téměř vymazat německou hvězdu Dallasu Dirka Nowitzkého, jenž je letos hlavním adeptem na zisk trofeje pro nejužitečnějšího hráče ligy. Ve vyřazovacích bojích urostlý pivot zklamal a jeho nepohodu symbolizoval čtvrteční duel, v němž nastřílel jen osm bodů a ze hry trefil pouze dva z 13 pokusů.

"Je to strašné zklamání. Nebyl jsem schopný celou sérii najít svůj rytmus a nepomohl jsem týmu, když mě potřeboval. Je to hodně frustrující pocit," řekl osmadvacetiletý rodák z Würzburgu.

Golden State si musí na svého příštího soupeře počkat, neboť ho určí až sedmé utkání série mezi Utahem a Houstonem. Tým Jazz ve čtvrtek šestý duel vyhrál 94:92 a vyrovnal na 3:3 na zápasy.

Play-off NBA - 1. kolo
Západní konference
Utah - Houston 94:82 (stav série 3:3), Golden State - Dallas 111:86 (konečný stav série 4:2).

Reklama

Související témata: