Hlavní obsah

Basketbalisté New Jersey vyřadili Toronto

EAST RUTHERFORD

Basketbalisté New Jersey postoupili do 2.kola play-off NBA a v semifinále Východní konference se od neděle utkají s Clevelandem. Nets v pátek doma porazili vítěze Atlantické divize Toronto 98:97 a sérii vyhráli 4:2 na zápasy.

Článek

Strůjcem úspěchu New Jersey byl Richard Jefferson, který osm vteřin před koncem dostal svůj tým do vedení a pak vystihl přihrávku Joseho Calderona na nejlepšího střelce hostů Chrise Boshe. R.J. (Jefferson) nás zachránil na obou koncích hřiště," prohlásil jeho spoluhráč Vince Carter. "Když jsme zdraví, můžeme hrát s každým," dodal Jefferson.

Domácí Jason Kidd nastřílel 18 bodů, navíc si připsal 15 asistencí a osm doskoků. Ve všech těchto statistikách tak udržel v sérii dvouciferný průměr, což se v ligovém play-off povedlo naposledy právě jemu v roce 2002. Nejlepším střelcem zápasu byl Jefferson s 24 body, Carter přidal 21, i když při střelbě z pole proměnil sotva třetinu svých pokusů.

Bosh dal za Toronto 23 bodů, z toho třináct v závěrečné čtvrtině, ale v rozhodující chvíli už vystřelit nemohl, neboť k němu míč od Calderona nedoputoval. "Od Richarda Jeffersona to ale byl úžasný zákrok, úžasný výskok. Kdyby ho ten balon přeletěl, nejspíš bychom vyhráli," prohlásil Bosh, po jehož koši 47 sekund před koncem hosté naposledy v utkání vedli.

1.kolo play-off NBA
Východní konference:
New Jersey - Toronto 98:97 (konečný stav série 4:2).

Reklama

Související témata: