Hlavní obsah

Basketbalisté Utahu dokonali obrat v sérii s Houstonem

NEW YORK

Basketbalisté Utahu vyhráli rozhodující 7.zápas s Houstonem a postoupili do 2.kola play-off NBA, přestože v sérii prohráli úvodní dvě utkání. V sobotu zvítězili na palubovce texaského týmu 103:99 a v pondělí vstoupí do souboje s Golden State. 2.kolo vyřazovací části už rozehrály Detroit s Chicagem, které v zahajovacím duelu na soupeřově hřišti podlehlo 69:85.

Článek

K postupu přes Houston dotáhl Utah skvělým výkonem, který korunoval ziskem 35 bodů, Carlos Boozer. "Nesmíme ale usnout na vavřínech. Nebylo to nic lehkého, stačilo nedat pár košů, ztratit míč a mohli slavit oni a ne my. Bylo to velmi vyrovnané," prohlásil. "Nemůžu být šťastnější," přidal se trenér Jerry Sloan, který tým Utahu vede už dvacet let. Jeho celek se stal 19. týmem v historii ligy, který dokázal vyhrát rozhodující sedmý zápas play-off na soupeřově hřišti.

Hvězda Houstonu Tracy McGrady před sérií prohlásil, že když mužstvo nepostoupí z prvního kola, bude to hlavně jeho vina. "Snažil jsem se, moc..." řekl na tiskové konferenci, pak se s hlavou v dlaních rozbrečel a beze slova odešel.

Výkon, jakým Detroit dokráčel v duelu s Chicagem Bulls k vysoké výhře 95:69, dal vzpomenout na rok 2004, kdy Pistons NBA vyhráli. "Takhle jsme hráli před třemi lety, kdy jsme získali titul," řekl Chauncey Billups po úvodním utkání 2. kola Východní konference. "Je to sice už dlouhá doba, ale pamatuji si to dobře. Stejně jsme dřeli, bojovali," dodal. "Ale ještě to zdaleka nic neznamená. Za námi je jeden zápas, navíc jsme hráli doma. Jsem si jistý, že takovým rozdílem už v sérii ani jeden z týmů nevyhraje," přidal.

Výsledky - play off:
1.kolo - Západní konference:
Houston - Utah 99:103 (konečný stav série 3:4).
2. kolo - Východní konference:
Detroit - Chicago 95:69 (stav série 1:0).

Reklama

Související témata: