Hlavní obsah

Cleveland a San Antonio zahájily lépe semifinále konferencí NBA

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu a San Antonia zahájili vítězně semifinálové série svých konferencí NBA. Cavaliers zdolali na domácí palubovce New Jersey 81:77, hráči San Antonia vyhráli na půdě Phoenixu 111:106.

Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

Nejužitečnější hráč posledních dvou sezón NBA Steve Nash.

Článek

Domácí Suns přišli v závěru o rozehrávače Steva Nashe - nejužitečnější hráč posledních dvou ročníků soutěže nedělní utkání nedohrál kvůli krvácející ráně na nosu. Kanaďan nastřílel 31 bodů, ale chyběl na palubovce v klíčových závěrečných okamžicích zápasu.

Necelé tři minuty před koncem se Nash srazil hlavou s Tonym Parkerem. Ještě chvíli zkusil hrát, ale pak musel odstoupit a po zápase jeho krvácející rána potřebovala šest stehů. "Nemohl jsem nic dělat. Bylo to opravdu frustrující, ale neměl jsem to ve svých rukou," litoval po zápase Nash. "Takové věci vídáte jen v boxerských zápasech," poznamenal Robert Horry z vítězného týmu.

Naopak hosté měli v závěru na palubovce nejsilnější možnou sestavu. Nejlepšího střelce Tima Duncana, který ke 33 bodům přidal 16 doskoků, a autora 32 bodů Parkera.

Basketbalisté Clevelandu udrželi neporazitelnost v letošních vyřazovacích bojích. V domácím utkání s New Jersey uspěli navzdory zdravotním problémům největší hvězdy týmu Lebrona Jamese, kterého trápí nachlazení. Cleveland se tentokrát prosadil díky pečlivé defenzivě.

"Obrana nás dovedla k vítězství," prohlásil hrdě trenér Clevelandu Mike Brown. James byl i přes svůj handicap s 21 body nejlepším střelcem zápasu, stejnou bilanci měl v poraženém týmu Vince Carter.

Výsledky - 2. kolo, 1. zápasy:
Východní konference:
Cleveland - New Jersey 81:77.
Západní konference:
Phoenix - San Antonio 106:111.

Reklama