Hlavní obsah

Basketbalisté Liberce zaskočili v úvodu play-off Děčín

LIBEREC

Úvodní čtvrtfinálový zápas basketbalové ligy mužů přinesl překvapení, když Liberec porazil druhý tým základní části Děčín jednoznačně 80:62. Kondoři v úterý vyhráli vzájemný zápas poprvé v sezóně a ujali se vedení v sérii na dvě vítězství. Druhé utkání se hraje v pátek v Děčíně.

Foto: www.bkdecin.cz

Americký rozehrávač BK Děčín Levell Sanders se tentokrát těžko vyrovnával s urputnou obranou.

Článek

O výsledku rozhodla druhá čtvrtina, v níž si Liberec vytvořil náskok 18 bodů, který si udržoval až do konce. Důležitou roli sehrála Krausova úspěšná obrana děčínské hvězdy Američana Sanderse.

"Mohli jsme se opřít o dobrou obranu a ve druhé části hry jsme se díky agresivitě Děčína dostali k řadě trestných hodů, které se nám podařilo v celku úspěšně proměňovat. Nenechali jsme soupeře snížit náskok pod deset bodů," řekl spokojeně trenér Liberce Jan Slowiak. Jeho svěřence potěšila před vstupem do play-off zpráva o příchodu nového vlastníka klubu, který zachránil Kondory před krachem.

Děčín se potýkal se střelbou, z 21 trojkových pokusů proměnili hosté jen tři. "Série ale nekončí, musíme se zmobilizovat a doma se pokusit vložit do zápasu veškerou energii," uvedl kouč Pavel Budinský.

NBL - čtvrtfinále:
Liberec - Děčín 80:62 (20:16, 42:24, 60:47)
Nejvíce bodů: Černošek 20, Kraus 16, T. Tóth 11 - Mulligan 14, Sanders 13, J. Houška 10. Rozhodčí: Dolinek, Volejník, Macela. Trestné hody: 37/29 - 26/19. Fauly: 23:29. Trojky: 9:3. Diváci: 1160. Nejlepší hráč: Černošek. Stav série: 1:0.

Reklama