Hlavní obsah

Phoenix vyrovnal sérii se San Antoniem, Cleveland podruhé vyhrál

NEW YORK

Basketbalisté Phoenixu podruhé v domácím prostředí nezaváhali a vyrovnali stav konferenčního semifinále NBA se San Antoniem na 1:1. Po nedělní porážce tentokrát druhý nejlepší tým dlouhodobé části soutěže zvítězil rozdílem dvaceti bodů 101:81. Už druhý úspěch získal Cleveland v sérii s New Jersey, v úterý jej k výhře 102:92 dovedl LeBron James s 36 body.

Článek

Phoenixu, který je po vyřazení Dallasu největším papírovým favoritem na titul, se vyplatila nová taktika. Trenér Mike D'Antoni do základní sestavy nasadil Kurta Thomase a Shawna Mariona, kteří dostali za úkol bránit Tima Duncana a Tonyho Parkera. Oba se své role zhostili na výbornou. Navíc dostál své pověsti i po nepříjemném zranění nosu z minulého utkání Steve Nash, který si připsal 20 bodů a 16 asistencí.

"Co se týče defenzivy, hráli jsme výborně. Shawn a Kurt odvedli velmi dobře svou práci, i v útoku jsme byli o něco lepší. Teď to ještě potřebujeme třikrát zopakovat," pochvaloval si D'Antoni. Díky Thomasovi mohl šetřit síly na útok Amare Stoudemire a nastřílel 27 bodů.

Nash nastoupil s náplastí v obličeji a mezi téměř 19 tisíci fanoušky v hledišti měla po jeho vzoru spousta z nich zalepený nos, včetně majitele arizonského klubu. Z hráčů San Antonia navázal na výkon z úvodního duelu jen Duncan, autor 29 bodů.

Hvězdou úterního večera byl clevelandský kanonýr LeBron James. Cavaliers dovedl ke druhé výhře v semifinále Východní konference 36 body a 12 asistencemi, dvouciferných čísel ve střelbě ale dosáhli i ostatní hráči základní pětky. Cleveland zatím prochází play-off bez zaváhání a je na dobré cestě se poprvé v historii podívat do finále NBA.

Obě série hrané na čtyři vítězství budou pokračovat v sobotu.

Výsledky - 2. kolo, 2. zápasy:
Východní konference:
Cleveland - New Jersey 102:92 (stav série 2:0).
Západní konference:
Phoenix - San Antonio 101:81 (stav série 1:1).

Reklama

Související témata: