Hlavní obsah

Čeští házenkáři si poprvé zahrají na Superpoháru

PRAHA

Reprezentace českých házenkářů bude poprvé v historii startovat na Superpoháru. Patnáctý ročník této významné soutěže se uskuteční v Německu od 24. do 28. října, hrát se bude v Halle a Dortmundu. Český tým se utká ve skupině se Švédy a Poláky, stříbrnými medailisty ze světového šampionátu.

Článek

Druhou skupinu na turnaji, který se koná jednou za dva roky, vytvoří domácí mistři světa, šestí z lednového MS Rusové a Srbsko jako zástupce dřívější házenkářské velmoci Jugoslávie.

"Je to pro nás velká čest, že jsme byli pozváni. Věřím, že je to i ocenění našich výkonů i když dvanácté místo na MS nebylo nejlepší. Když chceme jít výkonnostně nahoru, je neustálá konfrontace se špičkou tou nejlepší možností získávat zkušenosti," řekl ve středu reprezentační kouč Pavel Pauza. Jeho tým by mohl na turnaji nastoupit v nejsilnější sestavě.

"O složení výběru napoví play-off o postup na mistrovství Evropy s Lotyšskem," uvedl Pauza. Pokud by Češi v červnovém dvojzápase neuspěli, jel by zřejmě na Superpohár omlazený tým.

Na páté vítězství v soutěži chtějí zaútočit domácí Němci, kteří by se tak dotáhli na Rusko. Dvakrát vyhrálo Španělsko a Švédsko a jednou Rumunsko.

Program turnaje:
24. října:
Německo - Rusko, Polsko - Česko.
25. října:
Německo - Srbsko, Švédsko - Česko.
26. října:
Rusko - Srbsko, Švédsko - Polsko.
27. října:
S semifinále a utkání o 5. - 6. místo.
28. října:
Zápas o 3. místo a finále.

Reklama