Hlavní obsah

Fisher byl s dcerou na operaci, pak zařídil výhru Utahu

Neměl vůbec nastoupit, nakonec se stal hrdinou. Derek Fisher se k týmu Utahu připojil až tři minuty před koncem třetí čtvrtiny druhého utkání 2. kola play-off Západní konference basketbalové NBA s Golden State. Na zápas dorazil pozdě po návratu z newyorské nemocnice, kde se jeho roční dcera podrobila úspěšné operaci nádoru na mozku.

Článek

Dvaatřicetiletý basketbalista nakonec odehrál devět minut a pěti body v prodloužení pomohl Utahu k výhře 127:117.

V sérii hrané na čtyři vítězství se Jazz ujali vedení 2:0 na zápasy. "Já z tohohle večera nic nevím, opravdu ne," řekl Fisher, který stihl v zápase jednou vystřelit ze hry a k úspěšné trojce přidal i dvě proměněné šestky. "Nemám slov. Mojí dceři se vede dobře," dodal otec čtyř dětí.

Spoluhráči před ním smekli. "Naskočil do hry rovnou z letadla. Nerozcvičil se, neprotáhl, nevystřelil cvičně. Co víc říct k tomu, co pro nás udělal?" vyjádřil se uznale Deron Williams, který se zase stal hrdinou díky svým trefám v rozhodujících okamžicích zápasu. Trojkou tři sekundy před koncem zařídil prodloužení a v něm další tříbodovou trefou zvýšil náskok z dosahu soupeře.

Nejlepším střelcem vítězného týmu byl s 30 body Carlos Boozer, který přidal i 13 doskoků, Mehmet Okur se blýskl 23 body a 18 doskoky, Andrej Kirilenko umocnil drtivou podkošovou sílu domácího celku 20 body, devíti doskoky a šesti bloky. Jazz doskakování ovládli v poměru 60:32.

Hostující přemožitele nejlepšího týmu základní části NBA Dallasu táhl Baron Davis, ale 36 bodů v jeho podání nakonec na triumf nestačilo. Warriors se ale o výhru připravili sami, když v poslední čtvrtině neproměnili šest trestných hodů. "Tenhle zápas jsme odevzdali. Zahodili a moc to bolí," řekl Davis. Sám minul šestku, která mohla pět sekund před koncem normální hrací doby znamenat čtyřbodové vedení.

Play-off NBA - 2. kolo, 2. zápas
Západní konference
Utah - Golden State 127:117 v prodl.. Stav série 2:0.

Reklama

Související témata: