Hlavní obsah

Basketbalisté Děčína vyrovnali čtvrtfinálovou sérii s Libercem

DĚČÍN

Basketbalisté Děčína potvrdili v pátek ve druhém čtvrtfinále proti Liberci roli favorita a po vítězství 85:68 si vynutili rozhodující zápas. Ten se uskuteční znovu na jejich palubovce v sobotu se začátkem v 18:00.

Článek

Domácí oproti předchozímu zápasu na hřišti ligového nováčka vstoupili do utkání s velikým nasazením, což jim přineslo vedení 8:2. Hosté v průběhu první čtvrtiny ještě vyrovnali po trojce Aleše Kočvary (19:19), ale druhá desetiminutovka už přinesla Děčínu výraznější vedení až o patnáct bodů. Ještě v úvodu třetí části se podařilo Liberci snížit, ale domácí pod vedením amerického rozehrávače Levella Sanderse tentokrát překvapení nepřipustili. Děčínský špílmachr dal tři trojky v rychlém sledu a favorit už bez potíží vypracovaný náskok udržel.

"Rozhodující rozdíl mezi oběma zápasy byl především v nasazení v obraně, v něm byli domácí výraznější," konstatoval hostující kouč Jan Slowiak. "V prvním poločase bylo pro nás hodně těžké se vůbec dostat do nějaké střelecké pozice a absolutně nám scházel útočný doskok, naše silná zbraň," dodal.

Domácí trenér Pavel Budínský přiznal, že jeho tým byl po předchozí porážce pod velkým tlakem. "Dali jsme enormní vůli do obrany, dnes to byl zcela jiný tým než v Liberci. V poslední době jsme neměli dobré začátky utkání, proto jsem změnil základní sestavu. Balík i Soukup vnesli do hry velké oživení," řekl kouč druhého celku po základní části.

Liga basketbalistů - čtvrtfinále, 2. zápas
Děčín - Liberec 85:68 (24:20, 43:31, 60:51)
Nejvíce bodů: Soukup a Sanders 17, Miloš 13, Mulligan 11 - Pastýřík 15, Kočvara 13, Kraus 10. Rozhodčí: V. Lukeš, Vyklický, Galajda. Trestné hody: 24/15 - 24/18. Fauly: 19:19. Trojky: 8:6. Diváci: 1020. Nejlepší hráč: Soukup. Stav série: 1:1.

Reklama