Hlavní obsah

Jícha bude usilovat o první trofej v roli trenéra Kielu

Bývalý nejlepší házenkář světa Filip Jícha bude usilovat o první trofej v roli hlavního trenéra Kielu, v jehož dresu v minulosti sbíral úspěchy jako hráč. Ve středu se jeho svěřenci utkají o německý Superpohár s bundesligovým šampionem Flensburgem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Jícha

Článek

"Dáme do toho všechno, abychom si ten pohár odvezli," řekl německým médiím Jícha před zápasem v Düsseldorfu. Do jara působil jako asistent legendárního islandského kouče Alfreda Gíslasona, pod jehož vedením předtím za Kiel hrál. S německým týmem získal jako hráč sedm ligových titulů, pět pohárových triumfů i dvě vítězství v Lize mistrů.

Po předloňském konci kariéry, kterou mu zkrátily zdravotní potíže, se Jícha vrátil do Kielu a začal sbírat trenérské zkušenosti po boku Gíslasona. Na jaře ho nahradil. "Kráčí v obřích šlépějích. O tom, že házené rozumí, není pochyb. Ale jako trenér je samozřejmě nováčkem," uvedl bývalý předseda Kielu a současný šéf německé ligy Uwe Schwenker.

Zatím se Jíchovu týmu daří. V přípravě vyhrál všech sedm zápasů a o víkendu zvládl i úvodní dvě kola Německého poháru, v němž obhajuje vítězství. "Odvádí výbornou práci. Je to moderní trenér, od kterého se člověk může hodně naučit, zvlášť mladší hráči," řekl kapitán Kielu Patrick Wiencek, který s Jíchou tři roky hrál.

Reklama

Související témata: