Hlavní obsah

Prostějovští basketbalisté vyhráli první semifinále v Děčíně

DĚČÍN

Basketbalisté Prostějova se ujali v semifinálové sérii první ligy s Děčínem vedení. V úvodním zápase zvítězili na severu Čech 80:72, k postupu do bojů o titul je zapotřebí tří výher. Nejlepším střelcem Prostějova byla březnová posila dominikánský pivot s francouzským pasem Sylvere Bryan se 17 body.

Článek

Vstup do utkání se lépe povedl Děčínu, který v páté minutě vedl 15:8. Hosté pak využili soupeřových nepřesností především v přihrávkách, a nejenže srovnali skóre, ale získali až šestibodový náskok.

Také druhý poločas se pak dlouho vyvíjel lépe pro hosty. Děčínský tým, i když v třetí čtvrtině nastřílel jen osm bodů, však nehodlal složit zbraně a dvě a půl minuty před koncem dokázal srovnat na 66:66. Další nepřesnosti ve hře Severočechů však zkušený Kudělin potrestal sedmi body a dovedl hosty k prvnímu vítězství v sérii.

Domácí trenér Pavel Budínský prohlásil, že rozhodly větší zkušenosti prostějovských hráčů a 20 ztracených míčů jeho celku. "S takovýmto počtem ztrát nemáte šanci na vítězství. Během celého utkání jsme se potýkali s přihrávkami a tato činnost nás nakonec srazila do kolen," řekl novinářům.

Prostějovský kouč Miroslav Marko výkon Děčína ocenil a dodal, že pro hosty to bylo velice těžké utkání. "K týmu, který Děčín má, chováme veliký respekt, série ještě určitě není u konce. Dnes jsem točil málo hráčů, vsadil jsem na tuto kartu a nakonec se to vyplatilo. Velký časový úsek odehráli jenom Nečas a Crisp," uvedl Marko.

Druhé semifinále rozehrají obhájce titulu Nymburk a brněnský klub A Plus ve středu, v Prostějově se bude hrát v pátek.

Výsledek - semifinále:
Děčín - Prostějov 72:80 (22:27, 41:42, 49:55)
Nejvíce bodů: Mulligan 14, J. Houška 12, Miloš a P. Houška po 11 - Bryan 17, Crisp 15, Kudělin 12, Nečas a Tomaszek po 10. Rozhodčí: Dolinek, Šedivý, Macela. Trestné hody: 17/13 - 24/16. Fauly: 25:21. Pět chyb: 40. Miloš. Trojky: 7:2. Diváci: 1100. Nejlepší hráč: Kudělin.
Stav série: 0:1.

Reklama