Hlavní obsah

Hrazdira a Polák kralovali volejbalové extralize

PRAHA

Brněnský volejbalista Michal Hrazdira ovládl statistiky skončeného ročníku nejvyšší domácí soutěže. Další osobností spolu s nejvíce bodujícím hráčem byl podle hlasování trenérů, novinářů a odborníků liberecký univerzál Dalibor Polák, který se stal hvězdou extraligy. Výsledky ankety ve středu zveřejnil svaz.

Článek

Jednadvacetiletý Hrazdira v této sezóně pomohl Brnu k nečekanému postupu do semifinále a při střídání na postu smečaře a univerzála nasbíral celkem 694 bodů ve 139 odehraných setech. Za sebou nechal dva specialisty na místě hlavní úderné síly týmu - diagonální hráče - loňského vítěze Jakuba Rybníčka z Kladna (621) a reprezentanta Davida Konečného z Ostravy (614).

Polák v anketě o hvězdu extraligy porazil o pouhé dva hlasy čtyřicetiletého kapitána českobudějovických mistrů Stanislava Pochopa, třetí skončil další liberecký zástupce Jan Jeslínek. Hrazdira je podle statistik i nejlepším smečařem, mezi nahrávači je v čele tria Slováků opavský Michal Masný, jeho spoluhráč Michal Sukuba zase vyhrál hodnocení blokařů a mezi libery vyhrál ústecký Václav Kopáček.

V ženské extralize podle čísel nejvíce zářila Martina Útlá (493), i když s Ostravou obsadila až předposlední místo, a podle hlasů zvítězila suverénně další univerzálka Aneta Havlíčková z pražského Olympu. Po vážném zranění kolena se přitom vrátila na palubovky až na konci listopadu.

Další medailové příčky na základě nasbíraných bodů patří Terezii Balážové z Přerova a Havlíčkové, za níž v anketě o hvězdu soutěže skončily slávistka Helena Havelková a opora brněnských šampiónek Marika Těknědžjanová. Její spoluhráčka Šárka Kubínová je nejlepší nahrávačkou extraligy, blokařkou Kristýna Pastulová z Olympu, smečařkou Havelková a liberem Julie Jášová ze Slavie.

Reklama