Hlavní obsah

Nymburk v prvním semifinále porazil brněnské basketbalisty 76:60

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka vyhráli úvodní zápas semifinálové série první ligy s brněnským celkem A Plus. V domácím prostředí ve středu obhájci titulu zvítězili 76:60. Nejlepším střelcem utkání přitom byl brněnský pivot Petr Benda, který se postaral o rovnou třetinu bodů svého mužstva.

Foto: ČTK

Ilustrační fotografie

Článek

Hosté v Nymburku dlouho drželi s favorizovaným soupeřem krok, ale po vyhraném poločase jim přestala vycházet střelba. V druhé půli přidali jen 21 bodů a ztratili naději na úspěch.

Trenér Středočechů Muli Kacurin uznal, že jeho svěřenci vstoupili do utkání velmi špatně. "Mentálně jsme měli velmi špatný přístup - nechali jsme Brno nastřílet 25 bodů za osm minut. V ostatních čtvrtinách mohu být spokojen s výkonem v obraně," řekl po zápase.

Brněnský asistent Libor Jeřábek prohlásil, že oproti základní části, v níž A Plus utrpěl v Nymburku dva debakly, tentokrát hosté odehráli dobrý zápas. "Hráli jsme to, co jsme chtěli hrát a co lze proti Nymburku hrát. V závěru nám docházely síly, Nymburk má více hráčů na střídání, kteří jsou schopni hrát," uvedl Jeřábek.

Druhý semifinálový zápas se hraje v sobotu od 17:30 v Brně.

NBL - semifinále:
Nymburk - A Plus Brno 76:60 (23:25, 37:39, 56:48)
Nejvíce bodů: Savanovič a Mirkovič po 12, Rančík a Washington po 10 - Benda 20, Vrubl 10, Prach a Novotný po 6. Rozhodčí: Dolinek, Lukeš, Galajda. Trestné hody: 21/19 - 18/12. Fauly: 18:19. Trojky: 1:2. Diváci: 1000. Nejlepší hráč: Sokolovský (Nymburk). Stav série: 1:0.

Reklama