Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu vyřadili Chicago a jsou v semifinále NBA

CHICAGO

Basketbalisté Detroitu postoupili do finále play-off Východní konference NBA. V šestém semifinálovém utkání v pátek zvítězili v Chicagu 95:85 a sérii získali poměrem 4:2 na zápasy.

Článek

Pistons v sérii s Bulls vyhráli tři úvodní duely, pak ale dvakrát neuspěli. V pátek je k rozhodujícímu vítězství dovedli především autor 23 bodů Richard Hamilton a Chauncey Billups, neomylný při všech 14 střelách z čáry trestného hodu. Rasheed Wallace doskočil třináct a náhradník Antonio McDyess deset míčů.

Detroit se mezi čtyři nejlepší kluby NBA probojoval už popáté za sebou, v roce 2004 celou soutěž vyhrál. "Po těch dvou porážkách jsme už museli zabrat. A ty zkušenosti nám určitě pomohly," řekl novinářům trenér Flip Saunders. O postup do ligového finále se Detroit střetne s vítězem série Cleveland - New Jersey, v níž zatím clevelandští Cavaliers vedou 3:2. Šestý zápas se hraje dnes v hale jejich soupeře.

Bulls opět propadli ve střelbě, po sedmapadesátiprocentní úspěšnosti z předchozího vítězného duelu tentokrát klesli na 37 procent. "Došla nám šťáva," komentoval to trenér Scott Skiles.

Detroit sice v poločase ztrácel pět bodů, úsek na začátku třetí čtvrtiny pak ale vyhrál 12:1. "O přestávce jsme si řekli, že začneme hrát agresivněji a umlčíme fanoušky. Na sedmý zápas jsme nikdo nechtěl ani pomyslet," prohlásil detroitský hráč Tayshaun Prince, autor 17 bodů. "A na konci bylo v hale opravdu ticho jako v kostele," dodal Billups.

Domácí mužstvo táhl P.J. Brown, sedmatřicetiletý veterán nastřílel v první půli 20 bodů. Po změně stran však už neskóroval a nedařilo se ani Kirku Hinrichovi, který se z třinácti pokusů trefil jen třikrát. "Zkoušel jsem nás držet nad vodou. Nějaké šance jsem proměnil, ale celému týmu se dneska nedařilo," posteskl si Brown.

Výsledek - 2. kolo play-off:
Východní konference:
Chicago - Detroit 85:95, konečný stav série 2:4.

Reklama

Související témata: