Hlavní obsah

Basketbalistky Brna posílí maďarská pivotka Béresová

První novou posilou basketbalistek Gambrinusu Sika Brno pro příští sezónu se stala třicetiletá maďarská reprezentantka Timea Ivkovicnéová-Béresová z týmu MiZo Pécs. S klubem českých mistryň podepsala 192 cm vysoká podkošová hráčka dvouletou smlouvu.

Článek

"Na Béresové si ceníme hlavně její zkušenosti z Evropské ligy. V Pécsi byla společně s další maďarskou reprezentantkou Iványiovou hlavní oporou týmu. V uplynulé sezóně jsme měli problémy zejména s podkošovými hráčkami, kde byla naše slabina. Béresová by měla pomoci tuto mezeru zacelit," řekl ČTK manažer brněnského týmu Jiří Hamza.

V uplynulé sezóně byla Béresová nejlépe doskakující hráčkou Pécse a současně druhou nejlepší střelkyní s průměrem 11,3 bodu na zápas. V týmu Pécse hrála Béresová od léta 2000 a hned v prvním roce jejího působení postoupil maďarský celek do Final Four Evropské ligy v italské Messině, kde skončil na třetím místě.

"Brněnská nabídka byla lákavá, Gambrinus patří mezi nejlepší evropské týmy. Také jsem chtěla po sedmi letech změnit působiště. Ráda bych Brnu pomohla opět k postupu do Final Four," uvedla Béresová po podpisu smlouvy.

Reklama

Související témata: