Hlavní obsah

O házenkářských mistryních rozhodne až páté finále

PRAHA

O držitelkách titulu českých mistryň v házené rozhodne až pátý finálový zápas. V nedělním duelu zvítězila v pražském Edenu Slavia nad Veselím nad Moravou 21:17, podruhé ve dvou dnech využila domácí prostředí a srovnala stav série na 2:2. Rozhodující souboj se uskuteční na hřišti moravského celku ve středu 23. května od 18:00.

Článek

Domácí hráčky stejně jako v sobotním zápase začaly rozpačitě a poprvé skórovaly až v šesté minutě za stavu 0:3. O chvíli později hostující tým zvýšil na rozdíl čtyř branek (6:2) a za nejistou brankářku Selicharovou poslal domácí trenér Tomáš Kuťka na hřiště Průšovou.

Od té doby se začala karta obracet. Náhradní gólmanka své spoluhráčky několikrát podržela, zatímco na druhé straně důležité branky vstřelily Janečková a Adámková. Přesto ještě do poločasu dokázaly hostující hráčky držet vyrovnané skóre.

O osudu utkání rozhodl nástup domácích do druhé třicetiminutovky. Na brankovišti se prosadila dvakrát Štolfová, ze střední vzdálenosti přidala tři góly Zachová a Pražanky rázem vedly o čtyři. Házenkářky Slavie pozorně bránily, sice se nedostávaly k rychlým brejkům, úspěšně ale zakončovaly kombinace a trefovaly se z dálky.

Domácí celek nahradil zkušenosti kondicí 

Oslabený hostující celek spoléhal na třicátnice Flekovou, Handlovou a sestry Zvoničovy, zatímco výrazně mladší domácí celek nahrazoval nedostatek zkušeností rychlostí a lepší fyzickou kondicí. Slavia zvýšila náskok až na 19:13, soupeř se přesto nevzdal. Především Handlová a Fleková neúnavně bojovaly a dokázaly se prosadit i střelecky. Veselí snížilo na rozdíl čtyř branek, ale na víc dnes nemělo.

"Každý zápas je jiný, ale úvod souboje k mé nelibosti byl stejný jako v sobotu, přestože jsme se na to připravovali. Nedařilo se brankářce Selicharové, až po příchodu Průšové a díky bojovnosti Adámkové se postupně do našich řad vrátila sebedůvěra," řekl kouč Kuťka. "V závěru se projevilo, že máme mladší družstvo. I když se nedařilo Zachové a zahodili jsme několik šancí, tak hlavně díky bojovnosti jsme souboj uhráli," dodal.

Hostující trenér Michal Lukačín se zlobil především na rozhodčí, kteří jej v zápase vyloučili. Podle něj neoprávněně. "Holky ale daly do zápasu vše, hrály dobře a s jejich výkonem jsem spokojený. Bylo vidět, že chtějí uspět, určitě jsme dnes nebyli horším družstvem," dodal Lukačín.

Výsledek - finále, 4. zápas:
Slavia Praha - Veselí nad Moravou 21:17 (9:9)
Nejvíce branek: Adámková 5, Štolfová 4, Zachová 4/1, Černá 3/1, Janečková 3 - Handlová 5/1, Fleková 4/2, Marečková 3. Rozhodčí: Brumovský, Čanda. Sedmimetrové hody: 3/2 - 5/3. Vyloučení: 5:4. Diváci: 350. Stav série: 2:2.

Reklama