Hlavní obsah

Volejbalisté v posledním testu před EL remizovali i s Kubou

VARNA

Čeští volejbalisté v posledním testu před sobotním startem Evropské ligy remizovali s výběrem Kuby. V bulharské Varně v neděli sehráli znovu přátelský zápas netradičně na čtyři hrané sety a s třináctým týmem světového žebříčku se rozešli stejným výsledkem jako v předchozích dvou dnech s domácím Bulharskem.

Foto: FIVB

Ilustrační foto

Článek

S oběma soupeři čeští reprezentanti uhráli lepší výsledek než při shodných porážkách 1:3 loni v listopadu na mistrovství světa. "V porovnání se šampionátem jsme tady dokázali většinu vyrovnaných koncovek vyhrát, čtyři s Bulharskem a dnešní ve třetím setu. To je potěšitelné," řekl ČTK asistent trenéra Jan Svoboda.

V neděli první set jasně vyhráli Češi, další podobně jednoznačně Kubánci. Třetí sadu rozhodla až 58. výměna a tým Zdeňka Haníka se po ní ujal vedení 2:1. Poslední dějství ale získala Kuba.

Z dvanáctičlenného českého týmu ve Varně dostali šanci všichni hráči. Ve středu začnou volejbalisté ve Svitavách s finální přípravou na start Evropské ligy proti Řecku a k týmu se připojí ještě další kvarteto - libera Polanský s Bencem, smečař Fila a blokař Král, čerstvý mistr italské ligy s Trevisem.

ČR - Kuba 2:2 (17, -16, 28, -22)
Sestava ČR: Ticháček, Hudeček, Rak, Štokr, Baránek, Zadražil, libero Kryštof - Zach, Kust, Cerha.

Reklama