Hlavní obsah

Basketbalisté San Antonia porazili v prvním semifinále Utah

Basketbalisté San Antonia zahájili vítězně finálovou sérii Západní konference NBA. Šampioni z let 2003 a 2005 porazili v nedělním prvním duelu Utah 108:100, i když do utkání vstoupili jen zhruba 39 hodin po ukončení předchozí dramatické série s Phoenixem. Druhý zápas se hraje opět na palubovce Spurs v úterý.

Článek

Domácí mužstvo sice v úvodu prohrávalo 0:7, ale potom těžilo především z vydařené druhé čtvrtiny, po níž vedlo už rozdílem 18 bodů. Spurs výtečně stříleli, proměnili více než polovinu svých pokusů, zatímco soupeř měl v poli úspěšnost jen necelých 42 procent.

Tim Duncan dal za San Antonio 27 bodů a doskočil deset míčů, argentinský náhradník Manu Ginobili nastřílel 23 bodů a dvacítku překročil i Francouz Tony Parker. "V prvním poločase jsme hráli výborně, hlavně v obraně. Carlosi Boozerovi jsme nenechali moc místa," řekl Parker novinářům.

Utah ale v poslední čtvrtině začal ztrátu mohutně stahovat. Tahounem byl v těch chvílích především Deron Williams, který si vylepšil osobní rekord na 34 bodů. "To už to s naší hrou tak slavné nebylo. Sami jsme jim usnadnili návrat do zápasu," poznamenal Parker.

Jazzmani v závěrečné minutě snížili až na rozdíl sedmi bodů, ale blíž už je trestné hody Spurs nepustily. "Prostě jsem zkusil být trochu agresivnější v útoku," prohlásil ke svému výkonu Williams, který dal v poslední čtvrtině 18 bodů a neproměnil pouze jedinou střelu.

Play-off NBA - semifinále
Západní konference
San Antonio - Utah 108:100. Stav série 1:0.

Reklama

Související témata: