Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu porazili v play-off NBA Cleveland

Basketbalisté Detroitu vstoupili vítězně do finálové série Východní konference NBA. Na vlastním hřišti porazili v pondělí Cleveland 79:76, když o výhře šampionů z let 1989, 1990 a 2004 rozhodl trojkou necelé dvě minuty před koncem zápasu Chauncey Billups.

Článek

"Měli jsme štěstí. Hráli jsme hrozně a klidně jsme to mohli být my, kdo zápas prohrál," řekl Billups po utkání. "Ale na druhou stranu si myslím, že velké týmy dokážou vyhrát, i když se jim nedaří. A to se nám povedlo," dodal.

Naopak Clevelandu se duel vůbec nevydařil. V třetí čtvrtině přišli Cavaliers o devítibodové vedení, v posledních vteřinách pak sice mohli výhru na stranu hostí ještě strhnout Zydrunas Ilgauskas a Donyell Marshall, jenže ani jeden z nich nedokázal trefit koš.

"Hrajete to, co vám dovolí soupeř. Basketbal není o zběsilém střílení, k výhře stačí i málo. My jsme ale dnes šanci vyhrát nevyužili," prohlásil LeBron James, kterému obrana Pistons dovolila nastřílet pouhých deset bodů, což byl jeho nejhorší výkon v play off. "Kamkoliv se hnul, měl na zádech tři hráče," pochvaloval si precizní defenzivu Lindsey Hunter z Detroitu.

Finále Východní konference NBA - 1. zápas:
Detroit - Cleveland 79:76
Nejvíce bodů: Hamilton 24 - Ilgauskas 22
Nejvíce asistencí: Prince 9 - James 9
Nejvíce doskoků: R. Wallace 12 - Ilgauskas 13

Reklama

Související témata: