Hlavní obsah

Basketbalisté Děčína deklasovali Prostějov, série pokračuje

DĚČÍN

Basketbalisté Děčína v úterý rozdrtili ve třetím semifinálovém utkání ligového play-off Prostějov 100:65 a vynutili si pokračování série. Hanáci se pokusí vybojovat třetí vítězství znamenající postup do finále v pátek na své palubovce.

Foto: www.bkdecin.cz

Americký rozehrávač BK Děčín Levell Sanders

Článek

Prostějov, který vyhrál první zápas v Děčíně o osm bodů, tentokrát udržel se soupeřem krok jen v první čtvrtině. "Zápas se nám vůbec nepovedl. Děčín nás zlomil ve druhé čtvrtině, kdy odskočil na 11 bodů. Chtěli jsme se vrátit do zápasu, ale bohužel jsme neměli nárok a Děčín byl lepší ve všech činnostech," řekl trenér hostů Miroslav Marko.

Děčín vedly za výhrou americké opory. Nejlepší střelec utkání Sanders si k 21 bodům pomohl i čtyřmi trojkami, Mulligan přidal k 16 bodům osm asistencí a sedm doskoků.

"Za stavu 0:2 na zápasy jsme ukázali sami sobě a všem lidem, že jsme tým, který dokáže opravdu hrát srdíčkem, bojovat a nevzdává se. Myslím, že nás to zdobí celou sezónu," uvedl kouč Děčína Pavel Budínský, kterého překvapil rozdíl ve skóre. "Myslím, že se nám dnes poprvé dařilo v play-off zejména střelecky a šla nám i kombinační hra. Když to bylo o 20 bodů, soupeř trošku rezignoval. Mohli jsme i prostřídat a věřím, že první semifinálové vítězství vlije hráčům do žil sebevědomí," dodal.

NBL - semifinále:
Děčín - Prostějov 100:65 (20:19, 48:37, 75:54)
Nejvíce bodů: Sanders 21, Mulligan 16, J. Houška 13, P. Houška 11 - Nečas 17, Stuchlý 11, Butler 10. Rozhodčí: Dolinek, Lukeš, Macela. Trestné hody: 29/24 - 21/11. Fauly: 25:26. Trojky: 10:6. Diváci: 1060. Nejlepší hráč: Sanders. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: